Back

ⓘ Ès kacang




Ès kacang
                                     

ⓘ Ès kacang

Ais kacang, kanthi harfiah tegese "es kacang", uga umum dikenal kanthi jeneng ABC, minangka panganan cuci mulut Malaysia sing uga umume di Singapura lan Brunei.

Biasane, mesin serut es digunakake kanggo ngeculake es sing digiling sing digunakake ing panganan cuci mulut, sing asline tangan engkol nanging saiki luwih asring nganggo mesin. Akeh kopi Asia Tenggara, pusat penjaja, lan lapangan panganan sing adol panganan cuci mulut iki. Ais kacang dianggep minangka salah sawijining masakan paling khas ing Malaysia, lan ditampilake ing pirang-pirang artikel.

                                     

1. Nggawé

Kacang es asline digawe mung es sing dicukur lan kacang abang, sanajan jumlah lan maneka bahan wiwit akeh. Saiki, kacang ais umume nganggo warna sing cerah, lan beda karo koktail buah lan topping.

                                     

2. Deleng uga

  • Bingsoo - panganan cuci mulut sing padha saka Korea
  • Es kacang abang - panganan cuci mulut sing padha saka Hong Kong
  • Namkhaeng sai - panganan cuci mulut sing padha saka Thailand
  • Shas salju sing dicukur salju - panganan cuci mulut sing padha saka Amerika Serikat
  • Kakigōri - panganan cuci mulut sing padha saka Jepang
  • Granita - panganan cuci mulut sing padha saka Italia
  • Es cendol - panganan cuci mulut sing padha karo saka Indonesia
  • Baobing - panganan cuci mulut sing padha karo China
  • Gola - panganan cuci mulut sing padha saka India
  • Tsuaping - panganan cuci mulut sing padha saka Taiwan
  • Es campur - panganan cuci mulut sing padha karo saka Indonesia
  • Es teler - panganan cuci mulut sing padha karo saka Indonesia
  • Falooda - panganan cuci mulut sing padha saka Iran
  • Halo-halo - panganan cuci mulut sing padha saka Filipina
                                     
  • glepung, gula pasir, godhong pandan, lan uyah kang diwènèhi ès serut, kacang goreng utawa kacang sangan kang didheplok kasar, lan sirup. Diarani ijo dudu
  • topping kaya déné mèses, kacang bubuk, parutan kéju, remukan roti lan liya - liyané Campuraké susu kenthel legi karo susu bubuk Wadahana ès watu parut ing gelas
  • Ès goyobod iku ombénan Indonésia kang bahan bakuné saka santen kang mempèr karo es campur. Ombénan iki digawé saka parutan ès santen, cuwèran gula, lan
  • Es kacang abang minangka omben - omben sing umume ditemokake ing Hong Kong Biasane disajikake ing restoran kaya cha chaan teng Iki minangka panganan
  • Gehu Bandrek Bajigur Ès Goyobod Ès Doger Ès Cendol Sakoteng Kolontong Tahu Sumedang Asinan Sukasari Sambel Oncom Sayur Asam Kacang Merah Tauco Cianjur
  • pandhan. Uga ana kacang abang, beras ketan, lan cincau kanggo bahan tambahan. Céndhol sing wis diwènèhi santen yèn ing Jawa Tengah diarani ès dhawet. kompas
  • legi, kéju, meses, kacang uga sanesipun. Ulah - ulahan menika dados panganan panutup saha asring dupunsandhingaken tèh tarik utawi ès krim. Roti tisu saged
  • nggorèng Pelengkap: kécap legi saus lombok jeruk nipis saus kacang Cara nggawé: Campur iwak lan banyu ès diuleni nganti adonan kecampur. Tambahke glepung kanji
  • siyung brambang 3 siyung bawang Godhong brambang Santen kenthel 65 ml Banyu ès 1 endhog bèbèk utawa pitik Uyah sakcukupé Gula sakcukupé Mrica alus sakcukupé
  • Soedirman lair ing kéné. Nopia Ès Duren Kacang Asin Kacang goreng Grantung Sroto So Sroto Kriyik Jipang Kacang Satu Kacang Ijo Satu Beras Ketan Sriping
  • kecut lan ambuné legi. Warnané kaya kacang High Roast: rasa pahité luwih krasa ketimbang kecuté. Apik kanggo ès kopi. City Roast: rasa lan ambuné rata