Back

ⓘ Pljeskavica




Pljeskavica
                                     

ⓘ Pljeskavica

Pljeskavica, minangka salah sawijining sajian panggang daging Spiced Patty dicampur daging babi, daging sapi lan wedhus iku panganan nasional Serbia, uga misuwur ing Montenegro, Bosnia lan Herzegovina lan Kroasia. Iki minangka kursus utama disedhiyakake karo bawang, kajmak, ajvar, lan urnebes, ing piring lan piring, utawa karo lepinja. Bubar iki, Pljeskavica wis misuwur ing papan liya ing Eropa lan dilayani ing sawetara restoran panganan cepat saji khusus ing Jerman, Swedia, lan Austria. Varieties kalebu Leskovac Pljeskavica" banget pedhes karo bawang, Šar Pljeskavica" diiseni karo kačkavalj keju, Hajduk Pljeskavica" saka daging sapi pipis daging babi garang, lan Vranje Pljeskavica".

Leskovac Pljeskavica minangka merek Serbia.

                                     
  • karo sega kubis gibanica pie endhog lan keju digawe adonan filo pljeskavica daging sapi utawa patty daging babi ćevapi daging panggang paprikaš