Back

ⓘ Amala




Amala
                                     

ⓘ Amala

Àmàlà minangka salah sawijining panganan lokal Nigeria, asli saka klompok etnik Yoruba ing negara-negara kulon negara kasebut. Iki digawe saka ubi lan / utawa glepung singkong, utawa glepung plantain sing durung mateng. Keladi dikupas, diiris, diresiki, dikeringake banjur dicampur dadi glepung, uga diarani elubo. Kuning wernane putih nanging coklat banjur dadi garing. Iki menehi warna kanggo warna. Àmàlà asale saka Afrika Kulon lan biasane dipangan masarakat Yoruba ing Nigeria. Amala umume dikonsumsi dening masarakat adat ing sisih kidul-kulon Nigeria. Bisa disajikake kanthi macem-macem obe, kayata efo, ilá, ewédú, ogbono utawa gbegiri.

                                     
  • ana, Bodhi ing episode Akar, Elektra Wijaya ing episode Petir, lan Zarah Amala ing Partikel. Miturut Dee, episode Supernova candhaké, bakal diwènèhi irah - irahan