Back

ⓘ Gnocco fritto




Gnocco fritto
                                     

ⓘ Gnocco fritto

gnocco fritto utawa crescentina minangka sawijining jinis roti ing masakan Italia saka wilayah Emilia ing Italia, disiapake nggunakake glepung, banyu lan lard minangka bahan utama. Crackling uga digunakake nalika nyiyapake. Ing Emilia-Romagna, umume diiris kanthi bentuk intan banjur digoreng, lan uga disertai keju lan salumi. Nalika wis digoreng, roti kasebut diwungkus, lan bisa uga kalebu ragi utawa soda roti kanggo ragi. Jinis sing disiapake karo susu luwih alus tinimbang sing disiyapake nganggo banyu. Bisa uga diwenehake minangka panganan pembuka utawa minangka sajian utama. Sanajan jeneng ing Italia asring diarani jinis gnocchi, secara teknis dudu.