Back

ⓘ Lao sosis




Lao sosis
                                     

ⓘ Lao sosis

Sosis lao, uga dikenal minangka sosis Laos / Sai Oua / Sai Ua utawa Sai Gork / Sai Gok / Sai Kok utawa Sai Krok, Biasané ngarujuk marang salah sawijining panganan jinis populer saka Lao sosis digawe saka coarsely disigar daging babi lemak akeh pengalamane karo lemongrass, galangal, kaffir jeruk godhong, shallots, cilantro, lombok, bawang, uyah, ketan lan kécap iwak. Sosis Lao minangka istilah sing wiyar sing digunakake kanggo njlentrehake varian lokal saka sosis gaya Lao sing ditemokake ing Laos, Thailand Lor lan Timur Laut.