Back

ⓘ Cuka




Cuka
                                     

ⓘ Cuka

Cuka minangka cuweran banyu asam asetat lan bahan kimia tilak sing bisa kalebu rasa. Cuka biasane ngemot 5-8% asam asetat kanthi volume. Racaké asam asetat diproduksi kanthi fermentasi etanol utawa gula dening bakteri asam asetat. Ana macem-macem jinis cuka, gumantung saka bahan sumber. Cuka saiki umume digunakake ing seni kuliner: minangka bahan masak sing asam, utawa asem.

Iki minangka asam ringan sing paling gampang diproduksi, miturut sejarah duwe maneka panggunaan industri lan domestik kaya ta panggunaan minangka pembersih rumah tangga.