Back

ⓘ Kulcha




Kulcha
                                     

ⓘ Kulcha

Kulcha digawe saka glepung maida, banyu, jiwit lan agen ragi, dicampur nganggo tangan kanggo nggawe adonan kang kenceng banget. Adonan iki ditutup nganggo kain teles banjur ditinggal nganti udakara sajam utawa luwih ing papan kang anget. Asil kasebut yaiku ragi glepung gandum nanging ora akéh. Glepung ditumbuk maneh nganggo tangan banjur digulung nganggo pin rolling menyang bentuk kang rata lan bunder. Iki dipanggang ing oven lempung nganti rampung. Nalika dipanggang, asring disikat karo butter utawa ghee, sanajan ora prelu. Banjur dipangan nganggo kari India wae. Miginipun, kari ayam pedas kang dikenal minangka chole minangka sajian pilihan kanggo dipangan karo kulcha.

                                     
  • . Nanging Naan saka anak bawana India, yaiku roti ragi tanpa ragi, uga kulcha Kaya roti ing saindenging jagad, roti minangka iringan utama panganan