Back

ⓘ Aioli




Aioli
                                     

ⓘ Aioli

Room, allioli utawa room yaiku olahan arupa saos kang digawe saka papak, uyah, lan minyak zaitun lan ditemokaké ing olahan ing sisih Lor- Laut Mediterania, saka Valencia nganti Calabria. Jeneng-jeneng kasebut tegese "papak lan minyak" ing Catalan / Valencian lan Provençal. Iki ditemokaké ing olahan Mediterania Spanyol, Prancis lan Italia. Sawetara versi saos luwih cedhak karo mayonis bawang putih, nggabungaké kuning telur lan jus lemon, dene versi liyane tanpa kuning telur lan duwe papak luwih akéh. Iki menehi saos tekstur pastier, nalika nggawe luwih angel digawe amarga emulsi luwih angel distabilaké. Ana macem-macem variasi, kayata nambah jus lemon utawa bumbu liyane. Ing Prancis bisa uga kalebu sawi. Dadi ing suhu kamar.

                                     
  • thoum diucapake ing dialek masarakat saka wilayah Levant. Mirip karo aioli Provençal, ana macem - macem jinis sing umume kalebu bawang putih, uyah, minyak
  • lan bar tapas Sawetara bocadillos dibumbui karo saos kayata mayonis, aioli saos tomat, mustar utawa saos tomat Biasane disedhiyakake nganggo bir
  • antawisipun: Bouillabaisse, rebusan sup iwak ingkang dipunmadhang kaliyan aioli mayones bawang putih ing basa ngriku dipunnamani Lou bouiabaisso ingkang