Back

ⓘ Bumbu balur




Bumbu balur
                                     

ⓘ Bumbu balur

Baluran - rempah - rempah yaiku campuran rempah - rempah sing digawe kanggo nggosok olahan sing isih mentah sadurunge masak. Gosok rempah-rempah mbentuk lapisan ing panganan. Panganan kasebut bisa diasinake ing rempah-rempah bumbu kanggo sawetara rasa kanggo dilebokake ing panganan utawa bisa dimasak langsung sawise dilapisi. Gosok bumbu bisa ditinggalake utawa dicopot sebagian sadurunge masak.

                                     
  • sambel kedhelé sambel keluwak lempuyang cabé mrica cai dhèndhèng sambel balur sambel trancam ongor pecel pitik sambel lélé sambel umbot sambel tawon sambel