Back

ⓘ Saos pedhes legi




Saos pedhes legi
                                     

ⓘ Saos pedhes legi

Saus cabai manis, uga dikenal minangka nam chim kai ing Thailand, minangka bumbu saus cabai sing populer ing masakan Thailand, Afghanistan, Malaysia, lan Barat. Biasane digawe nganggo mrica cabai abang, cuka anggur beras, kadang papak, kadang-kadang saus iwak, lan bahan manis kaya ta woh utawa gula utawa madu sing wis disaring. Iki misuwur nalika dicelupake ing restoran Cina Eropa kaya ta roti bakar udang, gulung endhog, bungkus salad, swiwi pitik lan gulung musim semi. Uga bisa dituku kanthi bentuk botol. Ing Australia, Selandia Baru, Eropa, Kanada, lan Amerika Serikat, "Saus cabai manis Thailand" kasedhiya minangka bumbu ing pirang-pirang toko lan supermarket.

                                     

1. Deleng uga

  • Sriracha, saus bumbu Thailand sing digawe saka cabai sing nambah panas ing sajian
  • Nước chấm, saos Vietnam sing duwe bahan sing padha karo saus cabai manis nanging luwih pedhes lan anggur, lan teksture kurang manis lan kenthel
  • Minyak cabai, bumbu sing digawe saka cabai lan minyak sing nambah panas kanggo masakan Asia
  • Nam phrik, macem-macem pasta cabai Thailand
  • Dhaptar saos
  • Nam chim, macem-macem saus celup Thailand
  • Food portal
  • Dhaptar daptar celup
                                     
  • digunakake lan digoreng saos tomat sing kenthel, legi lan gurih - lan lombok empuk Sanajan jenenge, kepiting lombok dudu panganan pedhes banget. Kadhaptar ing
  • sirup madu utawa jagung, lan banyu Sering disajikake ing salad ing restoran Jepang - Amerika lan Cina - Amerika, ganti jahe wijen iku pedhes lan legi
  • sing diisi daging sapi, daging babi utawa pitik sing dicampur karo saos sing pedhes legi sing isine zaitun, kismis lan kentang. Saletaria vegetarian kadang
  • tekstur lan viskositas sing luwih kenthel, lan asring ana jinis sing luwih legi utawa luwih alus. Wong wis nggunakake mrica cabe lan rempah - rempah panas
  • olah - olahan Thai kanggo saos Iki bisa ngrujuk manèka saos sing dicelupaké ing masakan Thai, kanthi akeh campuran asin, legi pedhes lan asem. Nam chim luwih
  • legi tinimbang pedhes Sajian kasebut ngemot potongan daging ayam biasane paha sing wis diiris, adonan lan digoreng Cina, banjur disandangi saos sing
  • Wilayah Tengah. Iki digawé kanthi ngosèng mihun karo saos kenthel lan pedhes sing ana rasa kaya Mi Siam. Saos kasebut digawé saka santen klapa, dicampur karo
  • Thai: แจ วบอง RTGS: Chaeo Bong uga diarani saos cabai Luang Prabang yaiku tempel cabai Lao sing legi lan gurih sing asale saka Luang Prabang, Laos
  • Rujak duduh pindhang iku campuan antawis woh - wohan seger mirip salad legi utawa salad gula Tuladha woh - wohan sing dipigunakaké padha karo salad gula
  • bagean ing saos sing digawé utamane saka lombok garing sing diarani chile de árbol Jinis roti lapis sing kurang pedhes digawé karo saos tomat, uga
  • Ajilimójili minangka saus lombok sing panas utawa pedhes lan legi saka Puerto Rico, sing biasane disedhiyakake kanggo panganan laut, sayuran, sayuran
  • rasa legi asem utawa pedhes Ana rong chutney sing populer digunakaké: coklat manis sing digawé utamané saka kurma lan asam jawa lan coklat pedhes ijo
  • tengiri, kang banjur digorèng lan dipangan nganggo bumbu kacang sing legi lan rada pedhes lumrahé ditambah peresan banyu jeruk limau lan kécap. Jinis panganan