Back

ⓘ Cincalok




Cincalok
                                     

ⓘ Cincalok

Cincalok minangka panganan Melayu sing asale saka Malaka, Malaysia, dikonsumsi dening Melayu, Peranakan lan Kristang. Iki bisa nglacak asal saka penjajahan Portugis ing Malaka. Ing Malaka, udang kasebut diarani udang geragau. Panganan iki arupa udang utawa krill cilik sing difermentasi. Biasane dadi bumbu bareng karo lombok, bawang lan jus jeruk nipis. Udang ing cincalok warna sing jambon gampang dingerteni lan rasane asin. Sir RO Winstedt wis nulis babagan "Cencaluk" ing Malaysia ing bukune "The Circumstances of Malay Life - 1909". Udang iki kasedhiya ing musim khusus ing Pantai Klebang, Limbongan, Tanjung Kling lan sawetara wilayah pesisir. Konsumsi cincalok uga nyebar menyang Riau lan Kalimantan Barat ing Indonesia. Mirip karo sadurungeong alamang ing Filipina lan khoei chalu ing Thailand.

                                     
  • kuda Negeri Sembilan kanggo pasugatan adhedhasar lemak Malaka kanggo cincalok pedhes Singapura kanggo rojak bandung lan roti prata  Riau kanggo pasugatan
  • digoreng utawa disiyapake minangka sajian sing cocog karo nasi. Pindang Cincalok Desniar Choesri Iman Rusmana Antonius Suwanto Nisa Rachmania Mubarik