Back

ⓘ Jeruk limau




Jeruk limau
                                     

ⓘ Jeruk limau

A jeruk iku jeuk woh, kang biasane babak, ijo ing warna, 3–6 centimetres diameteripun, lan ngemot vesikel jus asam. Ana sawetara jinis wit jeruk sing woh-wohan diarani jeruk, kalebu jeruk Key, jeruk nipis Persia, jeruk kaffir, lan jeruk gurun. Jeruk nipis minangka sumber vitamin C sing akeh, asem, lan asring digunakake kanggo aksen rasa panganan lan omben-omben. Dheweke thukul taun. Tanduran kanthi woh sing diarani "jeruk nipis" duwe asal-usul genetik sing beda-beda; jeruk nipis ora dadi klompok monofletik.

                                     
  • Jeruk nipis utawa jeruk limau iku tetuwuhan perdhu sing ngasilaké woh kanthi jeneng sing padha. Tuwuhan iki dimanfaataké woh - é, sing racaké awangun bunder
  • Jeruk sambal jeneng liyané jeruk limau lat. citrus amblycarpa iku jeruk sing kalebu bahan dienggo bumbu masakan. Panganan sing digawé saka jeruk iki
  • ncegah lelara obésitas. Jeruk bisa diolah dadi sirup jeruk sari buah kang dhapuré serbuk, kanggo nggawé sambel kaya ta jeruk limau Citrus amblycarpa kang
  • dikenal kanthi jeneng kingkit, jeruk kiah, limau kunci Melayu kalijage, kingkip Sunda jeruk kingkit Jawa jeruk rante basa Madura lemo - lemo
  • Brambang Bawang Cabé Cengkèh Godhong pandan Godhong salam Jaé Jeruk purut Jeruk limo limau Jintan Kapulaga Kayu legi Kemiri Kencur Tumbar Kunir Mrica Laos
  • sdm gendhis jawa 6 jeruk limau dipundhuttoyanipun. mengkrèng abrit, mengkrèngrawit, tomat, trasi, uyah, gendhis jawa, jeruk limau di ulek dadi siji kanthi
  • bumbu kacang sing legi lan rada pedhes, lumrahé ditambah peresan banyu jeruk limau lan kécap. Jinis panganan iki akèh ing Bandung, Bogor, lan tlatah liya