Back

ⓘ Consommé




Consommé
                                     

ⓘ Consommé

Ing masak, konsumer minangka salah sawijining olahan jinis sup bening sing digawe saka stok rempah-rempah, utawa bouillon sing wis diklarifikasi, proses sing nggunakake putih endhog kanggo ngilangi lemak lan endhepan.

Consommé iki jebule duwe telung pocapan basa Inggris: tradisional ing Inggris, stres ana ing suku kata tengah; ing Inggris modern ing Inggris, stres iku pisanan; lan ing AS stres isih pungkasan.

                                     
  • Jawa Barat Sajian iki kasusun saka mie dadi ing sugih sup daging sapi consommé kikil daging sapi tendon sprouts kacang lan bakso daging sapi bakso