Back

ⓘ Al pastor




Al pastor
                                     

ⓘ Al pastor

Al pastor, uga dikenal minangka pastor tacos al, yaiku olahan taco sing digawe daging babi panggang. Adhedhasar shawarma domba sing digawa para imigran Libanon menyang Meksiko, al pastor nampilake langit-langit rasa sing nggabungake rempah-rempah tradisional Timur Tengah karo pribumi ing Meksiko tengah. Iki minangka panganan jalanan sing populer sing nyebar ing Amerika Serikat. Ing sawetara panggonan ing sisih lor Meksiko, kaya ing Baja California, dikenal kanthi jeneng taco de adobada. Sajian sing padha saka Puebla kanthi rempah-rempah sing beda yaiku tacos árabes.

                                     
  • pasugatan sing padha kayata shawarma Arab, gyros Yunani, donair Kanada, lan pastor al - Mexico. Meat ngiris saka kebab Doner bisa dileksanakake ing piring karo
  • sawijining macem - macem taco sing kalebu tortilla glepung sing diisi karo keju, al pastor lan nanas. Iki banjur panggang kanthi cara sing padha karo quesadilla
  • variasi lokal sing diganti karo godhok pitik, daging sapi cincang, carne al pastor endhog karo sosis chorizo, karnitas utawa picadillo. Rick Bayless, JeanMarie
  • digawe saka daging sing dimasak ing rotisserie vertikal. Kaya pastor shawarma lan tacos al asale saka kebab doner adhedhasar lamb Ing Yunani saiki umume
  • Sowada teka ing Asmat wulan Mei 1961, sabanjuré éntuk panugasan minangka pastor paroki Sawa - Erma saka taun 1962 tumeka 1965, lan ing Agats saka 1965 tumeka