Back

ⓘ Permèn pita




Permèn pita
                                     

ⓘ Permèn pita

Permen pita minangka salah sawijining jinis permen keras sing biasane didol ing Amerika Utara nalika musim liburan Natal. Iki bentuk kanthi nggawe gaya gula anget dadi strip rata. Strip banjur ditekuk bolak-balik dhewe kanggo nggawe tongkat pita sing atos. Gula asring diwarnai kanggo katon perayaan, lan permen asring duwe kilap mengkilap. Biasane digawe nganggo ekstrak, asring beda karo rasa mint utawa jeruk. Biasane cukup lancip supaya cepet bisa leleh ing cangkeme, nanging amarga potongan biasane luwih gedhe tinimbang ukuran cokotan, nresep ing tongkat kasebut nyebabake pecah lan beling. Akeh jinis permen pita uga gampang lengket, biasane amarga anget awak saka ditahan, utawa mung saka suhu ruangan lan asor. Iki asring digunakake kaya dekorasi, dipajang ing piring permen, piring, utawa toples apoteker. Yen digunakake kanthi cara iki cenderung pungkasane tetep yen wis lungguh sajrone wektu sing suwe.