Back

ⓘ Charcoal (jinis huruf)




Charcoal (jinis huruf)
                                     

ⓘ Charcoal (jinis huruf)

Charcoal yaiku jinis huruf sans-serif sing dirancang dening David Berlow saka Font Bureau sajrone periode taun 1994-1997. Charcoal minangka font menu standar ing Mac OS 8 lan 9 Apple Computer, ngganti Chicago sing relatif angel diwaca minangka bagean saka antarmuka Platinum sing anyar. Ing pratinjau 3 pangembang Mac OS X, diganti Lucida Grande minangka jinis sistem. Charcoal dirancang kanggo kabisan sing dhuwur, sanajan ukurane luwih cilik, ditampilake ing monitor komputer.

Nalika desaine padha karo sans-serif grotesque, Charcoal duwe kualitas organik sing khas. Bentuk huruf duwe dhuwure x, sumbu vertikal, lan njaga bentuk counter sing loma ing lan sekitar bentuk huruf. Karakter mudhun, g, j, p, q, lan y cethek, menehi ganti rugi ing dhuwur x, lan ngidini nyuda teks. Nalika dirancang utamane kanggo tampilan monitor, Charcoal duwe popularitas cethan, kalebu ing cetakan letterpress.