Back

ⓘ Pitik pedhes




Pitik pedhes
                                     

ⓘ Pitik pedhes

Ayam lombok minangka sajian pitik Indo-Tionghoa sing misuwur minangka warisan saka hakka Cina. Ing India, iki bisa uga kalebu macem-macem persiapan pitik garing. Sanajan umume pitik tanpa rambut digunakake ing sajian iki, sawetara wong uga nggunakake pitik balung. Ayam lombok kasedhiya sawetara variasi kanthi rempah-rempah lan bumbu sing beda, uga varian "saus" lan "garing" kanthi jumlah saus utawa kuah. Kontribusi saka Asia Selatan sajian iki yaiku rempah-rempah sing digunakake, dene sumbangan Hakka kalebu rasa legi lan gurih, uga teknik masak Cina sing digunakake nalika nyiyapake.

                                     
  • tegesé pedhes utawa lombok. Resep kanggo nggawé rica - rica pitik akèh maceme, uga cara masake, kang padha ya iku rasané kang pedhes Pitik rica - rica
  • saka pitik Rasané pedhes énak tenan. Saya manèh, nèk sing mbakar wong Madura asli. Sate Madura iku lé mangan karo sambel kacang. Sing nggawé pedhes iku
  • Pitik geprèk iku sawijining olahan Indonesia sing kemripik adhedhasar pitik goreng sing panas lan pedhes nganggo sambal Saiki ayam geprek umume ditemokake
  • Minangkabau lan Indonesia kanggo pitik Gulai punika olah - olahan tradisional sajian Indonesia saka pitik masak ing pedhes a, sugih, kuning, kare sauce - like
  • Indonesia kanggo pitik rica - rica iku sawijining panganan Indonesia sing panas lan pedhes panganan pitik Iki digawe saka pitik sing dimasak ing lada
  • Pitik kung pao Chinese uga ditranskripsike Gong Bao utawa Kung Po, minangka panganan Cina sing pedhes lan digoreng digawe nganggo kubus ayam, kacang
  • utawa daging domba lan ora pitik utawa pitik kadai, minangka panganan saka anak bawahan India sing diarani rasane pedhes misuwur ing masakan India
  • Soto ayam yaiku salah sawijining olahan sup ayam pedhes kuning nganggo lontong utawa nasi himpit utawa ketupat kabeh nasi kompres banjur dipotong dadi
  • Indonesia - liyane sabenere East masakan Jawa - Ayam goreng sajian dumadi saka pitik goreng sing bang karo ulekan marang mortir wis alus, dadi karo sambal, irisan - irisan
  • Ayam panas utawa pitik panas Nashville minangka jinis pitik goreng sing dadi spesialisasi lokal Nashville, Tennessee, ing Amerika Serikat Ing persiyapan