Back

ⓘ Daging asep




Daging asep
                                     

ⓘ Daging asep

Daging asap minangka asil saka cara nyiyapake daging abang, daging putih, lan panganan laut sing asale saka Era Paleolitik. Smoking nambah roso, mbenakake katon daging liwat reaksi Maillard, lan kombinasi karo ngruwat ngreksa meat. Nalika daging bisa diobati banjur diombe kanthi adhem, asap kasebut nambahake fenol lan bahan kimia liyane sing duwe efek antimikroba ing daging. Udud panas ora pati pengaruh ing pengawetan lan umume digunakake kanggo rasa lan kanggo mateng daging kasebut. Minat babagan barbekyu lan ngrokok wis saya rame ing saindenging jagad. Umume daging asap nggunakake kayu keras utawa pelet kayu sing digawe saka kayu keras, kayu alus ora disaranake amarga nambah PAH saka resin. Asap kayu nambah rasa, aroma, lan mbantu ngreksa. Ana rong jinis ngrokok: udud adhem umume ana ing sangisoré 90 °F lan nduweni nilai pengawet luwih akeh. Udud panas umume kedadeyan ing ndhuwur 160 °F. Umume kayu diwenehi bumbu lan ora digunakake ijo. Ana macem-macem jinis kayu sing digunakake kanggo ngrokok; dhaptar sebagean kalebu: