Back

ⓘ Tavuk göğsü




Tavuk göğsü
                                     

ⓘ Tavuk göğsü

Tavuk göğsü yaiku puding susu Turki sing digawe nganggo dhadha pitik. Iki minangka panganan enak kanggo sultan Uthmaniyah ing Istana Topkapı. Dina iki dianggep minangka panganan khas Turki. Versi tradisional nggunakake daging susu pethak. Daging iki empuk kanthi nggodhok lan dipisahake dadi serat sing apik utawa ditumbuk nganti rata. Daging dicampur karo susu, gula, nasi retak lan bahan liyane, lan asring uga ana rasa kanggo rasa kayata kayu legi. Asilé yaiku puding kenthel sing asring dibentuk kanggo presentasi.