Back

ⓘ Panganan tradisional




Panganan tradisional
                                     

ⓘ Panganan tradisional

Panganan tradisional yaiku panganan lan piring sing diwarisake kanthi turun temurun utawa sing wis dikonsumsi nganti pirang-pirang generasi. Panganan lan pasugatan tradhisional asipat tradisional, lan bisa uga ana prekara sejarah ing sajian nasional, masakan daerah utawa masakan lokal. Panganan lan omben-omben tradisional bisa diproduksi minangka krasan, dening restoran lan pabrikan cilik, lan kanthi fasilitas pabrik pangolahan panganan sing akeh.

Sawetara panganan tradisional duwe indikasi geografis lan spesialisasi tradisional ing sebutan Uni Eropa saben skema indikasi geografis lan spesialisasi Uni Eropa: sebutan sing dilindhungi saka asal PDO, Indikasi geografis sing dilindhungi PGI lan jaminan spesialisasi tradisional TSG. Standar kasebut kanggo ningkatake lan nglindhungi jeneng produk pertanian lan bahan panganan sing berkualitas.