Back

ⓘ Pissaladière




Pissaladière
                                     

ⓘ Pissaladière

Pissaladière minangka spesialisasi kuliner sing asale saka Liguria, saiki uga khas ing Prancis sisih kidul wétan. Asring dibandhingake karo pizza. Tembung Pissalandrea asale saka terminologi Italia Pizza all Andrea, utawa Pizza dAndrea. Iki dianggep minangka pizza Genoa. Adonan biasane adonan roti luwih kenthel tinimbang pizza klasik Margherita, lan topping tradisional biasane kalebu bawang karamel, zaitun ireng, lan teri. Panganan kasebut banjur nyebar menyang kabeh Liguria geografis lan etno-budaya, yaiku antarane kali Magra lan Var. Sawise aneksasi County Nice menyang Prancis, masakan Nice bakal ditempelake salah karo masakan Prancis, nyoba ngliwati akeh masakan Ligurian ing label Prancis. Adonan biasane adonan roti luwih kenthel tinimbang pizza margherita klasik, lan topping tradisional biasane kalebu trikatuka karamel, zaitun ireng, lan teri.

                                     
  • domba kaliyan artichoke. Troucha, omelet Swiss Chard, jinis bit gula. Pissaladière kue ingkang sami kaliyan pizza ingkang dipunparingi isi iwak teri lan