Back

ⓘ Aksara Walanda




Aksara Walanda
                                     

ⓘ Aksara Walanda

Huruf Walanda yaiku jinis jajanan utawa cookie sing biasane disiyapake nggunakake campuran glepung, endhog lan mentega utawa jajanan puff minangka basis lan diiseni pasta almond, dibumboni gula lan dibentuk nganggo "S" utawa bentuk huruf liyane. Marzipan, tempel almond sing disiapake karo panganan almond lan madu utawa gula, kadang diisi. Huruf Walanda duwe tekstur keropos utawa hawa lan flaky. kue asline dibentuk "dadi jeneng kulawarga awal." Saiki, bentuk panganan sing paling umum ing Amerika Serikat yaiku huruf "S". Huruf Walanda dilayani nalika Desember, lan utamane ing Sinterklaasavond tanggal 5 Desember ing Walanda, lan sajrone sawetara festival ing Amerika Serikat.

                                     
  • Aksara Réncong iku istilah kang wiwitané dipigunakaké déning para paneliti Walanda kanggo ngarani aksara Surat Ulu kang dipigunakaké ing kawasan ulu pagunungan
  • misuwur saka Walanda mérang sajarah tuwuhing aksara Carakan ing limang mangsa utama: Aksara Pallawa Aksara Kawi Wiwitan Aksara Kawi Pungkasan Aksara Majapait
  • Aksara Gundhil utawa diarani Aksara Jawi Basa Malayu Basa Arab: جوي utawa Yawi ing laladan Patani iku aksara utawa abjad arab sing diowahi kanggo
  • Walanda Sacara resmi, pamaréntah Jawa Kulon ngetokaké Perda taun 2003 kanggo njurung aksara Sunda bèn bisa dienggo sadina - dina. Komputerisasi aksara
  • Basa Walanda iku basa Jermanik Kulon kang dipituturaké déning 20 yuta jiwa ing saindhenging donya. Sajeroning basa Walanda basa iki karan het Nederlands
  • jeneng saliyane Jawa utamanipun Eropah menyang Aksara Jawa. Pratélan Panguwasa Hindia - Walanda Penulisan Nama Raffles dalam Aksara Jawa pada Masa Lalu
  • Lagu kabangsan Walanda Lagu iki kasusun saka 15 pada sing padha - padha nggawé sawijining akrostikhon: ing vèrsi lawas, aksara - aksara pisan saka 15 pada
  • minangka aksara pisanan ing jeneng bangsa, suku lan basa. Tuladha: bangsa Walanda suku Asmat basa Jawa. Aksara kapital ora dianggo minangka aksara pisanan
  • umum Basa Jawa bisa ditulis mawa aksara Jawa, turunaning aksara Brahmi saka India aksara Jawa - Arab pégon lan aksara Latin Sanadyan dudu basa resmi
  • Alihaksara: Rossiyskaya Federatsiya rungokna  pitulung info utawa Ruslan Aksara Jawa: ꦫꦱ ꦱ ꦪ Basa Ruslan: Росси я, alihaksara: Rossiya utawa Ruslan
  • nandhani saben basa kanthi kodhe telung aksara contoné: ARM Basa Armenia CHN Basa Mandarin DUT Basa Walanda ENG Basa Inggris FRN Basa Prancis HND Basa