Back

ⓘ Kekancan




Kekancan
                                     

ⓘ Kekancan

Persahabatan minangka hubungan saling tresno ing antarane wong liya. Iki minangka wujud ikatan interpersonal sing luwih kuwat tinimbang asosiasi, lan wis ditliti ing bidang akademik kayata komunikasi, sosiologi, psikologi sosial, antropologi, lan filsafat. Maneka teori akademik persahabatan wis diusulake, kalebu teori pertukaran sosial, teori ekuitas, dialektika relasional, lan gaya lampiran. Sanajan ana macem-macem wujud paseduluran, sawetara uga beda-beda gumantung ing papan liya, karakteristik tartamtu ana ing pirang-pirang jinis ikatan kasebut. Karakteristik kaya ngono kalebu karep ; kabecikan, katresnan, kabecikan, simpati, empati, kejujuran, altruisme, kasetyan, loman, ngapura, saling ngerti lan welas asih, rasa seneng karo perusahaan liyane, kapercayan, lan kemampuan dadi awake dhewe, nyebutake perasaan marang wong liya, lan nggawe kesalahan tanpa wedi diadili saka kanca. Persahabatan minangka aspek penting ing keterampilan bangunan sesambetan.

                                     
  • wiracarita Mahabharata. Samangsa anom Drupada kekancan karo Drona, guru para Pandhawa lan Korawa. Nanging kekancan mau banjur owah dadi mungsuhan saéngga wusanané
  • Samuel, Raja Saul, lan Raja Dawud. Pangalaman - pangalaman Dawud ing nalikané isih timur sadurungé dadi raja, lan kekancan sing kenceng karo Samuel lan Saul.
  • paribasa Jawa, ingkang ateges pawongan kedah saged wicaksana anggènipun kekancan Kekancan kaliyan tiyang ingkang gadhah lelampahan awon sayektos saged katut
  • kalih punika kekancan caket, anamung nalikanipun Sakura mangertosi bilih Ino ugi remen kaliyan Sasuke, Sakura milih kanggé boten kekancan malih kaliyan
  • dedagangan. Angkah pawèwèh bebungah antarané ya iku: Pratélan rasa tresna utawa kekancan Pratélan rasa utawa tandha panuwun Rasa mesakaké, sajeroning wangun amal
  • Tembung society asal saka basa latin, societas, kang ateges gegandhéngan kekancan karo liyané. Societas didhunaké saka tembung socius kang ateges kanca
  • hati, ambisius, gampang nesu lan boros. Wong kang nduwé shio iki bisa kekancan karo shio kethèk lan shio naga. Nanging ora bisa akur karo shio jaran.
  • dudu jogèd kekancan kaya déné jogèd laladan liyané, tuladhané jogèd Jaipong saka Jawa Barat. Nanging saikine jogèd iki minangka jogèd kekancan kanggo ngisi
  • iku salah sijiné ratu Pringgandani. Trembaka patutan kakung lan putri, kekancan Prabu Trembaka karo Prabu Pandhu saged guyub rukun, nanging sawisé dirusak
  • Loyola Ignatius Loyola Wong - wong iki ngangkat sumpah bakal nerusaké kekancan sawisé rampung pasinanon, urip sajeroning kamlaratan miturut Injil lan
  • lan Osiris kekancan Bab iki ora lumrah amarga Osiris dumunung ana ing Yamani lan Ra dumunung ana ing Swarga. Déwa - déwa liyané péngin uga kekancan karo Ra