Back

ⓘ Gefilte iwak




Gefilte iwak
                                     

ⓘ Gefilte iwak

Iwak Gefilte iku panganan kang digawé saka poached dicampur saka lemah deboned iwak, kayata iwak mas, Whitefish, utawa pike. Biasane digunakake minangka panganan pembuka kanggo rumah tangga Yahudi Ashkenazi. Miturut sejarah, kalebu forcemeat iwak cincang sing diiseni ing njero kulit iwak utuh. Ing abad kaping 16, juru masak wis wiwit ngilangi langkah sing dienggo intensif tenaga kerja, lan iwak sing wis di bumbu umume dibentuk dadi patty sing padha karo quenelles utawa bal iwak. Iki misuwur ing Shabbat lan Preinan Yahudi kayata Paskah, sanajan bisa ditindakake sajrone taun.

Ing Polandia, iwak gefilte, diarani karp po żydowsku "gaya Yahudi carp", minangka panganan tradisional ing omah-omah Polandia sing umume ing wilayah sisih lor cedhak Laut Baltik, diselenggarakake nalika Natal kanggo mangan rolas sajian lan dina Setu Suci.

                                     
  • malawach, iwak gefilte hamin, me orav yerushalmi lan sufganiyot Piring anyar adhedhasar produk tetanen kayata jeruk, alpukat, produk susu lan iwak lan