Back

ⓘ Piranti anti nguyuh ing Norwich




Piranti anti nguyuh ing Norwich
                                     

ⓘ Piranti anti nguyuh ing Norwich

Piranti anti nguyuh minangka arsitektur musuhan sing dipasang ing Norwich lan wilayah sekitar ing pungkasan abad kaping 19 kanggo nyegah masyarakat nguyuh sembarangan. Lurung-lurung sing rame lan sempit ing pusat kutha lan kurang jedhing umum nyebabake pria kencing ing sisih pinggir bangunan, nanging panginstalan urin umum anyar kanggo ngatasi masalah kasebut ditundha dening perselisihan ing papan kono arep diatasi. Piranti anti-pipis dibangun ing papan sing ngalami masalah kencing umum, lan tujuane supaya wong ora kencing ing papan kasebut. Umume digawe watu miring utawa lengkung, watu utawa beton, lan dibentuk saengga sapa wae sing nyoba kencing ing tembok kudu ngadeg adoh saka tembok ing tampilan umum, muga-muga ora bisa ditindakake. Slope struktur kasebut tegese manawa ana wong sing nyoba nguyuh, aliran urin bakal dibelok maneh menyang sikil lan sikil. Sawetara gantine kalebu batang logam spiked sing dipanggonke ing pojokan paling dhuwur pangkal paha wong lanang, lan tujuane supaya wong lanang ora nyedhaki pojokan lan alat kelamin sing dikepung.

Sasuwene paningkatan toilet umum sing luwih apik wiwit taun 1890-an, masalah sing disebabake amarga ora ana urine dadi kurang masalah, lan piranti anti-urin ora diinstal maneh. Sanajan conto logam sing paling akeh dicopot sajrone Perang Dunia II, lan akeh liyane sing dibongkar ing taun-taun sabanjure, udakara 30 isih tetep mapan ing tengah Norwich kanthi conto sing isih ana ing bagean liya ing Anglia Wétan.