Back

ⓘ Gula putih




                                               

Samyang

Ssamjang minangka saos pedhes sing kenthel lan digunakake kanggo panganan dibungkus godhong ing masakan Korea. Saos digawe saka doenjang, gochujang, minyak wijen, bawang, bawang putih, bawang ijo, lan gula coklat opsional.

                                               

Torta caprese

Torta caprese minangka coklat tradisional Italia lan kacang almond utawa walnut sing dijenengi kanggo pulau Capri asale, lan populer ing Naples. Akeh variasi kue iki digawe, nanging resep dhasar yaiku nyampur butter sing empuk ing suhu kamar karo gula ; kuning telur banjur ditambahake, lan sawise dikombinasikake, bahan sing isih ana ditambahake: almond sing dicincang sacoro apik, coklat dilebur liwat bain-marie, lan putih endhog sing dikocok. Sawise dipanggang, kue kasebut duwe cangkang atos tipis sing nutupi interior sing lembab. Biasane ditutupi bledug ringan saka bubuk bubuk. Kadhangkal ...

                                               

Ampaw

Ampaw, ampao utawa arroz inflado, biasane uga pari pop utawa beras sombong, punika salah sawijining jinis olahan saka Filipino manis sombong cake beras. Biasane digawe nganggo turahan garing srengenge sing wis mateng sing digoreng lan ditutup nganggo sirup.

Gula putih
                                     

ⓘ Gula putih

Gula putih, uga diarani gula meja, gula pasir utawa gula biasa, minangka salah sawijining jinis gula sing umume digunakake, digawe saka gula bit utawa gula tebu, sing ngalami proses penyulian.

Kuwé unthuk
                                               

Kuwé unthuk

Umpluk roti sing roti karo banget sethitik lemak materi kayata butter, lenga utawa shortening. Dheweke diragi utamane dening hawa sing dikepung ing endhog putih sing dikandung. Bedane beda karo kue butter, sing isine cekak, lan bubuk manggang utawa soda roti kanggo keperluan ragi. Kue umpluk biasane hawa, entheng lan spons. Kue busa, spons utawa kue sing ora dikethok dibedakake karo pirang-pirang endhog busa lan / utawa endhog kanthi sebilangan tepung gula lan gandum.