Back

ⓘ Pollo a la Brasa




Pollo a la Brasa
                                     

ⓘ Pollo a la Brasa

Pollo la brasa, uga dikenal minangka pitik ireng utawa pitik rotisserie ing Amerika Serikat lan pitik areng ing Australia, minangka panganan umum masakan Peru lan salah sawijining panganan sing paling akeh dikonsumsi ing Peru, uga ceviche, papa la huancaina, Salchipapa, lan chifa. Piring kasebut asale ing kutha Lima ing taun 1950-an. Uga misuwur ing masakan Kolombia lan Brasil. Iki minangka panganan pitik rotisserie sing minangka versi pollo al spiedo versi Peru iki digawe ing Peru ing taun 1950-an dening Roger Schuler lan Franz Ulrich, sing kalebu warga Swiss ing negara kasebut. Schuler ana ing bisnis hotel ing Peru. Dheweke nyipta cara khusus masak pitik, ngamati teknik masak kanggo nyiyapake, lan kanthi bertahap, karo mitra bisnis, nyempurnakake resep, nggawe restoran Granja Azul ing Santa Clara, distrik Ate, ing Lima.