Back

ⓘ Sabich




Sabich
                                     

ⓘ Sabich

Sabich utawa sabih iku salah sawijining Israel sandwich saka pita utawa laffa roti diiseni karo eggplant goreng, nggodhok endhog, Alloh Chatzutz, parsley, Amba lan tahini sauce. Bahan-bahan kasebut adhedhasar sarapan Shabbat tradisional Irak. Sabich didol ing akeh bisnis ing saindenging Israel.

Sabich, disajekake ing roti pita, biasane ngemot irisan terong goreng, endhog mateng, saos tahini tipis, Salad Israel, peterseli sing dicincang, lan amba. Sawetara versi nggunakake kentang rebus. Biasane digawe nganggo endhog haminados, dimasak alon ing Hamin nganti dadi coklat. Miturut pilihan restoran, bisa diwenehi zhug ijo utawa abang minangka bumbu lan ditaburi bawang cincang.