Back

ⓘ Pa amb tomàquét




Pa amb tomàquét
                                     

ⓘ Pa amb tomàquét

Pa amb tomàquet, utawa Pan con tomate ing basa Spanyol, minangka panganan tradisional masakan Catalan, Valencian, Aragonese, Balearic lan Murcian ing Spanyol. Pa amb tomàquet dianggep minangka pokok masakan lan identitas Catalan. Nalika dianggep minangka sajian roti panggang ing Catalonia, umume ing bar ing saindenging Spanyol, sing uga diarani pan con tomate utawa pan tumaca.

Ing sawetara restoran Catalan, campuran tomat wis digawe lan disapu roti, dene liyane menehi bahan kanggo para tamu kanggo nindakake pakaryan kasebut. Sajian disajikake karo sosis apa wae, ham, keju, omelet, teri utawa iwak marino liyane, utawa sayuran panggang kaya escalivada.