Back

ⓘ Luluk Hadiyanto




Luluk Hadiyanto
                                     

ⓘ Luluk Hadiyanto

Luluk Hadiyanto yakuwi juru main pebulutangkis ganda putra asal Indonésia sing dipasangaké karo Alvent Yulianto. Putra kelairan dhusun Njajar, Pengkol, Kacamatan Ngawen, Kabupatèn Blora saka pasangan Edy Sunarto lan Sulami iki miwiti main bulutangkis nalika umur 11 taun. Saking kepenginé bisa main badminton kaya idholané, Christian Hadinata, Luluk pindhah sekolah menyang SMP 7 Sala terus sabanjuré pindhah menyang Kudus, nanging bareng wis lumaku wolung sasi pindhah bali manèh menyang SMP 7 Sala. Pengalaman Luluk, juru main asal klub bandminton PB Djarum iku antarané ing Piala Thomas sarta Piala Sudirman, déné prèstasi paling dhuwur naté dadi ranking I Dunia nalika taun 2004 bebarengan karo pasangan mainé Alvent Yulianto.

                                     

1. Melu Pelatnas

Wektu lungguh ning bangku SMP Sala mau taun 1995 Luluk dipercaya mèlu pelatnas junior ing Cipayung. Abot marang pendhidhikané Luluk kepeksa mondhar-mandhir Sala - Jakarta kanggo ngayahi tugas latihan badminton lan nerusaké sinauné. Taun 1999 Luluk dipanggil mèlu Tim Nasional senior.

                                     

2. Prestasi

  • Juara I Koréa Open 2004
  • Semifinalis, All England 2005
  • Ranking I Donya 2004
  • Medali Pérak, Asian Games 2006
  • Medali Perunggu, Kajuwaraan Donya Anaheim 2005
  • Juara I Indonésia Open 2004
                                     

3. Pranala njaba

  • Suara Merdeka Singapura Terbuka
  • BWF: Tabel Pertandhingan Luluk Alven
  • Dillesport: China Open
  • BWF: Tabel Pasangan Luluk Hadiyanto
  • Jepang Super Series
  • Bolanews: Bulutangkis Asian Games XV
  • Dillesport: Denmark Open
  • Profil Pemain PB Jarum
                                     
  • Dwi Kuncoro tunggal putra Maria Kristin Yulianti tunggal putri Luluk Hadiyanto lan Alvent Yulianto gandha putra - kalah saka Masuda Keita Ohtsuka