Back

ⓘ Kari ijo




Kari ijo
                                     

ⓘ Kari ijo

Kari ijo punika tengah Thai macem-macem kari. Kajaba protein utama, iwak tradisional, bal iwak, utawa daging, bahan liyane kanggo panganan kasebut kalebu santen, pasta kari ijo, gula aren, lan saos iwak. Terong Thailand, aubergine kacang polong, godhong kemangi utawa sayuran ijo utawa keputihan liyane lan uga woh asring dikatutake. Konsistensi saosipun beda-beda gumantung karo jumlah santen sing digunakake. Green pasta kari wis tradisional dening ketukan ing mortir ijo lombok, shallots, papak, galangal, lemongrass, kaffir jeruk pil, cilantro werna, lan cumin wiji, peppercorns putih, urang paste lan uyah. Kari ijo biasane dipangan karo nasi minangka bagean saka sajian sing luwih akeh sajroning sajian, utawa mie nasi bunder sing dikenal minangka dagu khanom minangka sajian tunggal. Kari versi ijo sing luwih kenthel digawe, kayata daging sapi rebus, uga bisa disajekake nganggo roti, roti lapis gaya India sing padha karo roti canai ing Malaysia.

                                     
  • bubuk kunyit, lombok ijo sing dicincang, pasta bawang putih, lan tempel jahe sing dibumboni rempah - rempah. Kanggo menehi kari warna abang utawa Maroon
  • karo bumbu lpmbok ijo seger lan godhong kemangi thai. Daging kang dianggo bisa daging ayam utawa bakso iwakn. Kari ijo kerep dianggep kari paling pedhes ing
  • liyane. Kari ayam, kari pitik. Kari domba, kari daging kambing. Kari kambing, kari wedhus. Kari kepala ikan, kari endhas iwak. Kari udang, kari udang.
  • Banggala: চ ড ড ব yaiku kari udang benggala, dimasak lan disajekake klapa ijo Bahan - bahan utamane yaiku udang gedhe, klapa ijo sing lembut karo malai
  • marjoram, rosemary, tarragon lan thyme. Bumbu ijo iki digunakake kanggo macem - macem panganan kayata kari godhok lan daging panggang. Caribbean Green Seasoning
  • biasane diisi kari sing digawe nganggo resep tradisional saka Durban: Kambing wedhus utawa wedhus, kari pitik, kari trotters & kacang lan kari kacang Varietas
  • akeh ejaan alternatif liyane minangka salah sawijining jinis olahan arupa kari sing asale saka Bengal lan populer ing saindenging benua India lan sateruse
  • pla, ijo lan kari abang Dheweke asring dibagi dadi setengah utawa kuarter, nanging uga bisa digunakake kanthi lengkap, lan dimasak ing saus kari dadi
  • Nadu, pachadi minangka kari lauk sing padha karo raita India Utara, lan digawe nganggo sayuran, yoghurt, klapa, jahe lan godhong kari lan dibumboni mustar
  • duduh kari ingkang kenthel. Bumbu - bumbu sanèsipun ingkang dipun - ginakaken ing antawisipun asem sunti, salam koja, lombok rawit lan lombok ijo