Back

ⓘ Ginataang manok




Ginataang manok
                                     

ⓘ Ginataang manok

Pitik Ginataang yaiku sup pitik Filipina sing digawe saka pitik ing santen klapa ijo lan sayuran liyane, papak, jahe, bawang, patis utawa bagoong alamang, lan uyah lan mrico. Yaiku jinising ginatan. Varian sing umume disedhiyakake nambah bubuk kari utawa rempah-rempah India dudu lan dikenal minangka kari ayam Filipina.

Ayam ginataang cocog digawe karo pitik asli umume dibesarkan ing kebon mburi Filipina. Pisanan diiris karo bawang putih, bawang, lan jahe utawa kunir nganti kecoklatan. Sapa klapa banjur ditambahake karo sayuran kayata pepaya ijo utawa chayote, sayuran godhong, lan paprika biasane mrico utawa siling haba. Iki dibumbui nganggo uyah, mrico, lan patis saus iwak utawa sadurungeong alamang pasta udang, lan opsional, labuyo cili. Krim klapa kakang gata biasane ditambahake sakcepete sadurunge mateng lan direndhem ing geni cilik. Sajian banget padha kanggo tinola utawa binakol, kajaba kanggo nganggo santen.

                                     
  • Dibukak ing 2010 - 06 - 05. Tinola Manok with Malunggay Pinoy Recipe at Iba Pa Dibukak ing 2010 - 06 - 05. Ginataang Manok Chicken Stewed in Coconut Milk