Back

ⓘ Olahan Kentucky




Olahan Kentucky
                                     

ⓘ Olahan Kentucky

Masakan Kentucky biasane padha karo masakan tradisional Selatan. Sawetara sajian nedha bengi sing umum yaiku lele lan hushpuppy, ayam goreng lan steak goreng negara. Biasane disajeni karo sayuran kayata kacang ijo, sayuran ijo, kacang pinto sing dimasak alon-alon karo daging babi minangka bumbu lan diwenehake karo roti jagung. Barang-barang populer liyane kalebu tomat ijo goreng, grit keju, puding jagung, okra goreng, lan daging ayam lan pangsit, sing bisa ditemokake ing negara umum. Kajaba iku, Kentucky misuwur kanthi gaya bakar - bakar daerah. Gaya bakar iki unik dhewe amarga nggunakake daging kambing, lan gaya barbekyu Kidul sing khas ing Kentucky. Sanajan masakan Kentucky umume padha karo masakan tradisional Selatan, beda karo sawetara masakan khas, utamane ing Louisville ing pie Hot Brown lan Derby.

Ing sisih kulon Kentucky, burgoo minangka sing paling disenengi, lan ing sisih kidul-kulon negara bagian iki, cabai con carne biasa minangka panganan khas. Ing sisih lor Kentucky plus Louisville lan Lexington, cabai Cincinnati minangka panganan cepat saji sing populer. Kentucky Lor lan wilayah Louisville uga dadi pedunung Jerman-Amerika sing pocapan, dadi pilihan kaya ing sisih lor kanggo bir lan sosis Eropa. Nanging, seko masakan negara cenderung dadi sak tenane Southern, luwih seneng sarapan daging kaya negara Ham, sosis lemah daging babi lan minangka ombenan sing dipilih, negara kang kesuwur Bourbon wiski. Sawetara panganan cuci mulut umum yaiku pie catur, pie pecan, cobbler blackberry lan puding roti.

                                     

1. Masakan lan resep sing misuwur

  • Iwak Goreng, lele sing asale saka Kentucky Lakes lan kali, kadang dilempar adonan banjur digoreng coklat emas sing garing
  • Pai derby, kue coklat lan walnut sing diarani Kentucky Derby
  • Keju bir, keju sing disebar nganggo bir, keju Cheddar, lan rempah-rempah
  • Biskuit lan kuah, biskuit glepung biasane ditutupi kuah putih kadang kuah duwe mrica ireng sing digiling
  • Mingua daging sapi jerky, digawe lan rangkep ing Bourbon County
  • Modjeska, permen karamel gooey kanthi pusat marshmallow sing diarani aktris Polandia abad kaping 19 sing nate ngunjungi Louisville
  • Kentang goreng, testis domba disajekake roti lan goreng, asring nganggo kuah krim, sajian tradisional sing disajekake ing wilayah Bluegrass ing Kentucky
  • Chow-Chow, sajian macem-macem sayuran acar adhem sing ditemokake ing saindenging Appalachia
  • Kue tumpukan, kue lapis Appalachian kanthi apel disimpen ing saben lapisan
  • Saus Henry Bain, saos kuat kanggo disajikake kanthi game
  • Roti sendok minangka panganan sing adhedhasar jagung sing asri lan lembab
  • Kentucky Common, gaya bir regional kanthi historis dilayani ing sekitar wilayah Louisville
  • Bal Bourbon, cookie remuk sing dicampur karo coklat lan bourbon, banjur dilapisi gula bubuk, pisanan digawe ing Frankfort sajrone Larangan
  • Chili gaya Louisville, cabe kaya rebus sing beda-beda gumantung saka kulawarga lan kulawarga, nanging biasane kalebu daging, saos, kacang buncis, bawang putih, bawang, spaghetti lan wiyar macem-macem sayuran lan bahan-bahan liyane, sing dadi cara kanggo kulawarga nggegirisi sethithik daging sajrone seminggu
  • Otak lan endhog, sing biasane dikenal minangka masakan Inggris; iki dilayani ing restoran Frankfort nganti ajrih BSE
  • Tiram sing digulung, sajian panganan segara sing disedhiyakake ing Louisville lan sakiwa tengene
  • Ale-8-One, omben-omben rempah-rempah jahe ing botol ing Winchester
  • Benediktin, keju timun lan krim sing disebar karo pewarna panganan ijo sing digawe populer dening penulis buku lan juru masak Louisville Jennie C. Benedict
  • Burgoo, rebus kenthel digawe saka sayuran lan daging kambing, utawa daging domba, utawa daging game liyane
  • Kue Johnny, uga dikenal ing sawetara wilayah negara kasebut minangka roti jagung laba-laba, yaiku roti jagung rata sing dimasak kanthi panas langsung.
  • Mint julep, omben-omben kuat sing digawe nganggo bourbon lan mint sing digiling lan minangka minuman resmi saka Kentucky Derby
  • Sikil kodhok, asring dipanggang lan digoreng
  • Panas Coklat, sajian roti, daging babi, lan kalkun sing dilapis nganggo saus Mornay
  • Sup penyu mock, Welsh lan warga Inggris nggawa resep iki nalika urip ing Clay County
  • Ski, soda jeruk digawe saka jus jeruk lan jeruk nipis sing diprodhuksi dening Perusahaan Cola Ganda sing nyebar ing bagean kidul negara kasebut.
  • Goetta, panganan khas Kentucky sisih lor biasane digawe saka daging, gandum sing dipotong waja lan dibumboni godhong salam, rosemary, uyah, mrico lan thyme
                                     
  • Brown utawa Kentucky Hot Brown yaiku sawijining olahan sandwich panas Amerika sing asale digawe ing Hotel Brown ing Louisville, Kentucky dening Fred
  • Prospect, Kentucky Amerika Serikat, dening George Kern kanthi pitulung saka wong tuwa, Walter lan Leaudra. Iki asring digandhengake karo Kentucky Derby
  • Gilbreath, Dick 2005 Japan in the 21st century. University Press of Kentucky pp. 18 21, 41. ISBN 978 - 0 - 8131 - 2342 - 4. Climate of Hokuriku district