Back

ⓘ Manchester United F.C.




Manchester United F.C.
                                     

ⓘ Manchester United F.C.

Manchester United F.C., ya iku klub bal-balan utawa bal-balan Inggris kang basisé ana ing Old Trafford, Manchester.

Diwangun kanthi asesilih Newton HeathF.C. ana ing taun 1878 minangka tim bal-balan depot Perusahaan Kereta Api Lancashire lan Yorkshire Railway ing Newton Heath, jenengé diowahi dadi Manchester United ana ing taun 1902.

Sanajan wiwit biyèn wis kalebu salah sawijining tim paling kuat ing Inggris, nembé wiwit taun 1993 Manchester United ngraih dominasi ing kajuaraan domestik nalika ana ing arahan Sir Alex Ferguson-dominasi kanthi skala kang ora katon wiwit wusanané era Liverpool F.C. ana ing pertengahan 1970-lan awal 1980-an. Wiwit ngglindhingé era Premiership ing taun 1992, Manchester United minangka tim kang paling sukses ya iku nganti kaping wolu ngrebut tropi juara.

Sanajan sukses ing kompetisi domestik, kesuksesan mau isih angèl dibalèni ing kajuaraan Éropah; MU mung naté ngraih juara ing Liga Champions ping pindho sadawané sajarahé, sing pungkasan nalika MU ngalahaké Bayern München ana ing taun 1999 kanthi skor 2-1 liwat rong gol ing menit-menit pungkasan injury time sing dicithak déning Teddy Sheringham lan Ole Gunnar Solskjaer, kang sisan ndadèkaké MU kasil nyiptakaké "Treble Winners" - sawijining pencapaian kang luar biyasa kanggoné klub-klub Inggris.

Nalika tanggal 12 Mèi 2005, pebisnis saka Amérikah Sarékat Malcolm Glazer dadi sing duwé klub, amarga tuku mayoritas saham sing ajiné £800 juta US$1.47 milyar sairing karo akèhing protes saka para pendukung fanatik.

                                     

1. Tim mangsa 2006-2007

Per 25 Januari, 2007:

Katerangan: juru main kang asalé saka akademi klub, taun nggabung nuduhaké taun nggabung menyang klub senior.

Pemain tim cadangan

  • 37 Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Kenny Cooper S
  • Markus Neumayr M
  • 40 Sylvan Ebanks-Blake S
  • Adam EckersleyD
  • Tommy Lee GK
                                     

1.1. Tim mangsa 2006-2007 Pemain tim cadangan

  • 37 Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Kenny Cooper S
  • Markus Neumayr M
  • 40 Sylvan Ebanks-Blake S
  • Adam EckersleyD
  • Tommy Lee GK
                                     

2. Pemain kondhang

Pra-Busby

  • Sandy Turnbull
  • Billy Meredith

1950-an-60-an

  • Dennis Viollet
  • Tommy Taylor
  • Duncan Edwards
  • Bobby Charlton
  • Roger Byrne
  • Denis Law
  • Jack Rowley
  • Shay Brennan
  • Pat Crerand
  • George Best
  • Bill Foulkes
  • Nobby Stiles
  • Johnney Carey

1970-an-80-an

  • Gordon Strachan
  • Ray Wilkins
  • Steve Coppell
  • Arthur Albiston
  • Alex Stepney
  • Martin Buchan
  • Lou Macari
  • Gordon McQueen
  • Norman Whiteside

1990-an

  • Andrew Cole
  • Denis Irwin
  • David Beckham
  • Paul Scholes
  • Paul Ince
  • Dwight Yorke
  • Gary Neville
  • Philip Neville
  • Gary Pallister
  • Steve Bruce
  • Brian McClair
  • Jaap Stam
  • Nicky Butt
  • Ole Gunnar Solskjær
  • Eric Cantona
  • Wes Brown
  • Bryan Robson
  • Ryan Giggs
  • Roy Keane
  • Mark Hughes
  • Peter Schmeichel

2000-an

  • Alan Smith
  • Park Ji-sung
  • Louis Saha
  • Nemanja Vidic
  • Tim Howard
  • Juan Sebastian Veron
  • Laurent Blanc
  • Liam Miller
  • Rio Ferdinand
  • Diego Forlan
  • Cristiano Ronaldo
  • Gabriel Heinze
  • Kleberson
  • Ruud van Nistelrooy
  • Fabien Barthez
  • Wayne Rooney
  • Edwin Van Der Sar


                                     

3. Prestasi

  • 1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007
  • Liga Inggris: 16
  • 1909, 1948, 1963, 1977, 1983, 1985, 1990, 1994, 1996, 1999, 2004
  • Piala FA: 11
  • Piala Liga: 2
  • 1992, 2006
  • 1998-99, 2-1 vs FC Bayern M.
  • Liga Champions: 2
  • 1967-68, 4-1 vs Benfica
  • Piala Winners: 1
  • 1991
  • 1999
  • Piala Interkontinental: 1
  • Piala Super Éropah: 1
  • 1991
  • FA Charity Shield/Community Shield: 15
  • 1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965*, 1967*, 1977*, 1983, 1990*, 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007 *sebagai juara bersama
  • Penghargaan Ulah ragawan Terbaik BBC
  • 1968 & 1999
                                     
  • juru main FC United of Manchester Punika klub ingkang boten dherek liga, ingkang dipunsengkuyung déning para penggemar Manchester United F.C ingkang boten
  • dhéwéké tinemu déning pangluru bakat Manchester United F.C Dhéwéké ngembang liwat Manchester United F.C Reserves and Academy kanggo main ing pirang - pirang
  • West Gorton Taun 1887 banjur ganti dadi Ardwick A. F C lan ing taun 1894 dadi Manchester City F.C The City wis tau dadi juwara liga kaping loro, Piyala
  • Pemain Cadangan Manchester United F.C ing taun 2012. Keane lair ing Stockport, Greater Manchester lan main kanggo Manchester United ing Cheadle, sadurungé
  • Pogba pada situs web resmi UEFA. Paul Pogba career stats at Soccerbase Player Profile: Paul Pogba Manchester United F.C Dibukak ing 3 March 2011.
  • 2 February 2017. Sean Goss Queens Park Rangers F.C Dibukak ing 20 September 2017. Sean Goss Manchester United F.C Dibukak ing 1 February 2017.
  • Boca Juniors, Corinthians, West Ham United lan Manchester United F.C sadurungé gabung karo Manchester City F.C Tévez wes kaping telu kapilih minangka
  • Sekotlan sing main kanggo klub Sunderland A. F C Tanggal 8 Januari 2007 Bardsley gabung karo Aston Villa F.C kanthi status silihan tekan pungkasan mangsa
  • 1992 1993 - Manchester United 1993 1994 - Manchester United 1994 1995 - Blackburn Rovers 1995 1996 - Manchester United 1996 1997 - Manchester United 1997 1998 - Arsenal
  • Manchester Raya, Inggris. Stadhion iki dadi kandhangé tim bal - balan Manchester United F.C Lapangan iki diduwèni kanthi permanèn déning Manchester United
  • Panjenengané posisiné minangka glandhang. Saiki panjenengané main kanggo Manchester United lan Inggris. Tom Cleverley kapisan mlebu ing akademi tim Bradford