Back

ⓘ Juventus F.C.




Juventus F.C.
                                     

ⓘ Juventus F.C.

Juventus F.C. ya iku salah sawijining klub bal-balan utawa bal-balan sing tuwa dhéwé ing Italia. Klub iki markasé ana ing Torino lan main ing Serie A.

Juventus racaké main nganggo seragam garis ireng-putih lan clana cekak ireng nanging biyèn naté nganggo clana putih ing sajeroning wektu kang cukup suwé lan dijuluki la Vecchia Signora Sang Nyonya Tuwa. Tim iki olèh motif seragamé saka klub Inggris Notts County. Stadion Juventus ya iku Stadio Delle Alpi sauntara wektu dianggo bebarengan karo A.C. Torino, nanging bakal rampung sawisé mangsa 2004-2005, sebab Torino bakal yasa stadioné dhéwé. Ana ing mangsa kompetisi 2006-2007, Juventus nggunakaké Stadio Olimpico di Torino minangka stadion kandang amarga Stadio Delle Alpi isih sajeroning prosès renovasi. Nanging awit taun 2011 Juventus nggunakaké stadion anyar ya iku Stadion Juventus Arena.

Juventus didhegaké sasi November 1897 déning murid-murid Lyceum sejinis undang-ndangan kanggo sekolah top ing Éropah Massimo DAzeglio, lan sepisanan njuarai liga nasional versi lawas ing taun 1905, nanging gelar kaloro lagi dikasilaké ing taun 1926. Nalika taun 1923, kulawarga Agnelli sing nduwé Fiat nuku "mengambil alih" klub iku mau lan yasa stadion pribadi ing Villar Perosa cedhak Torino kang dipepaki kanthi fasilitas komplit.

Wiwit taun 1931, Juventus ngrebut gelar Seri A scudetto ping lima maturut-turut. Ana ing taun 1933, Juventus wiwit main ing Stadio Comunale. Sawisé Perang Donya II Juventus sukses sajeroning kajuaraan domestik - gelar liga kasepuluh direngkuh ana ing taun 1961, nanging ora kasil ngrebut siji-sijia gelar Éropah nganti taun 1977 wektu dadi juara Piala UEFA. Puncak kesuksesan Juventus ing Éropah dadi kanyatan ing taun 1985 wektu Juventus ngrebut Piala Champions lan saterusé dibalèni ana ing taun 1996. Juventus uga ngraih gelar Piala Winners ana ing taun 1984 lan rong gelar Piala UEFA manèh ing taun 1990 dan 1993. Nganti saiki Juventus wis njuarai Seri A ping 27. Gelar Seri A kang diraih ana ing mangsa 04/05 lan 05/06 dicabut amarga anané skandal pengaturan tetandhingan. Juventus uga kudu terdegradasi menyang Seri B amarga kasus iki.

Nganti sawatara wektu kapungkur, juru main Juventus kudu duwé rambut kang pendek lan rapi; pihak klub uga nyediakaké pakaian formal kanggo para juru main kang digawé déning penjait misuwur lan meksa para juru main supaya nyelesèaké sekolahé. Mayoritas juru main bertahan ing Juventus nganti pungkasan karir; akèh kang isih nyambut gawé kanggo klub utawa kanggo FIAT utawa perusahaan liyané.

Juventus saiki minangka sawijining perusahaan kang kecatet ing bursa efek Milan. Transfer Zinedine Zidane menyang Real Madrid kanthi rega kurang luwih $64 juta dolar AS isih dadi rekor transfer paling larang sajeroning sajarah bal-balan nganti saiki.

                                     

1. Prestasi

  • 1905, 1925-26, 1930-31, 1931-32, 1932-33, 1933-34, 1934-35, 1949-50, 1951-52, 1957-58, 1959-60, 1960-61, 1966-67, 1971-72, 1972-73, 1974-75, 1976-77, 1977-78, 1980-81, 1981-82, 1983-84, 1985-86, 1994-95, 1996-97, 1997-98, 2001-02, 2002-03, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20.
  • Seri A: 36
  • Seri B: 1
  • 2006-07
  • 1937-38, 1941-42, 1958-59, 1959-60, 1964-65, 1978-79, 1982-83, 1989-90, 1994-95, 2014-15.
  • Piala Italia: 10
  • 1995, 1997, 2002, 2003, 2012, 2013.
  • Piala Super Italia: 6
  • 1984-85, 1995-96.
  • Piala/Liga Champions: 2
  • Piala Champions: 1
  • 1983-84.
  • Piala UEFA: 3
  • 1976-77, 1989-90, 1992-93.
  • Piala Super Éropah: 2
  • 1984, 1996.
  • Piala Interkontinental: 2
  • 1985, 1996.
                                     

2. Pemain kondhang

  • Omar Sivori
  • Roberto Bettega présidhèn klub saiki
  • Roberto Baggio
  • Antonio Cabrini
  • Gianluigi Buffon
  • Alessio Tacchinardi
  • Franco Causio
  • Antonio Conte
  • David Trezeguet
  • Gianluca Vialli
  • Zbigniew Boniek
  • Alessandro Del Piero
  • Alen Boksic
  • John Charles
  • Didier Deschamps
  • Gaetano Scirea
  • Edgar Davids
  • Pavel Nedved
  • Filippo Inzaghi
  • Dino Zoff
  • Roberto Boninsegna
  • Giampiero Combi
  • Robert Jarni
  • Zlatan Ibrahimovic
  • Zinedine Zidane
  • Paolo Rossi
  • Michel Platini
  • Christian Vieri
  • Giampiero Boniperti sabanjuré dadi présidhèn klub kang misuwur
  • Andrea Fortunato
  • Claudio Gentile
  • Marco Tardelli
                                     
  • Cithakan: Infobox Football club season Juventus F.C ngirangi mangsa 2011 - 12 kaliyan manajer ènggal mereka, Antonio Conte. Targèt mereka ing mangsa punika
  • official website. Dibukak ing 23 July 2011. ing basa Itali Situs jaringan resmi Foto Stadion Juventus Cithakan: Juventus F.C Cithakan: Stadion Seri A
  • diakses 31 des 2012. Ulang Tahun Juventus Club Indonésia yang Kelima - Klik Sport, diakses 31 des 2012. Juventus Club Indonésia Cithakan: Juventus F.C
  • glandhang kanggo klub Serie A, Juventus F.C lan tim nasional Italia. Salah sijining produk sistem enom Juventus F.C panjenengané wés ngentekakeé kariré
  • Serie A karo Juventus F.C taun 2015 Juwara DFB - Supercup karo FC Bayern München taun 2017 Juwara Italian Super Coppa karo Juventus F.C taun 2016 Juwara
  • lokal, kang dimainake déning klub saka Kutha Turin ya iku klub Juventus FC lan Torino F.C Derby kang pisanan kelakon nalika taun 1906. Derby Turin iki
  • 1992 - 1995 Parma 1995 - 2002 Inter Milan 2002 - 2004 Juventus F.C 2004 - 2006 Real Madrid 2006 - 2009 Juventus F.C 2009 - . Ana ing tim Parma Piala Italia 1999
  • pada posisi glandhang. Nanging saiki dhewekè main kanggo klub serie A Juventus FC awit mangsa 2012 2013. Manchester United Profile Profil Paul Pogba
  • taun 2006 Wiki Id: Arsenal F.C Wiki En: Arsenal F.C Arsenal.com Arsenal - Premierleague.com Arsenal News Players Arsenal F.C Dibukak ing 22 Mèi 2013
  • Liverpool F.C Dibukak ing 6 August 2019. Shaw, Chris 26 October 2018 Klopp explains players vote for captaincy roles Liverpool F.C Dibukak ing
  • Basa ora kaweruhan link Nedved: I can retire happy Zidane al Real Juventus F.C ing basa Italin 2001 - 07 - 09. Diarsip saka sing asli ing 2001 - 08 - 06
  • panjenengané kaya ta Arsenal F.C Chelsea F.C Liverpool F.C Manchester United F.C Tottenham Hotspur F.C Real Madrid, Juventus F.C Milan lan FC Barcelona