Back

ⓘ Muslim bin Uqbah




                                     

ⓘ Muslim bin Uqbah

Muslim bin Uqbah al-Murri minangka jenderal Khilafah Umayyah nalika jaman Muawiyah bin Abu Sufyan lan putrane Yazid bin Muawiyah. Yazid milih Muslim, sing duwe reputasi minangka setia Umayyah lan ngalami Perang Shiffin, minangka pimpinan tentara sing dikongkon ngasorake Madinah sing ora gelem menehi baiat marang Yazid. Dheweke ngalahke pasukan Madinah ing Pertempuran al-Harrah lan sabanjure ngrebut Madinah. Salajengipun, pasukane nindakake kekerasan lan penjarahan ing kutha suci. Sawetara sejarawan Islam nganggep kedadeyan iki minangka salah sawijining kekejeman gedhe sing ditindakake dening Bani Umayah. Muslim seda sawise kedadeyan kasebut.

                                     

1. Rujukan

  • Gil, Moshe 1997. A History of Palestine, 634-1099 revised ed. Cambridge University Press. ISBN 9780521599849.
  • Anderson, Tobias 2018. Early Sunnī Historiography: A Study of the Tārīkh of Khalīfa b. Khayyāt. Brill. ISBN 978-90-04-38316-6.
  • Cithakan:EI2
                                     
  • banjur dikawini. Thufail bin Amr, sawijining pamimpin Bani Daus, bali ing kampungé sawisé ketemu karo Muhammad lan dadi muslim Dhèwèké nywarakaké supaya
  • lan sédané K.N. Mukamad Abdullah bin Abdul - Muththalib bin Hâsyim bin Abd al - Manâf bin Qushay bin Kilab bin Murrah bin Ka b. Subhani, Ja far. Ar - Risalah:
  • Abdullah bin Abbas Basa Arab عبد الله بن عباس yaiku siji Sakabat, lan minangka anak saka Abbas bin Abdul - Muththalib, pak Dhe saka Muhammad. Dhèwèké
  • Khuwailid Ali bin Abi Thalib Zaid bin Haritsah Abu Bakar ash - Shiddiq Umar bin Khattab Utsman bin Affan Abbas bin Abdul Muthalib Hamzah bin Abdul Muthalib