Back

ⓘ Inter Milan




Inter Milan
                                     

ⓘ Inter Milan

Football Club Internazionale Milano S.p.A utawa luwih kaloka kanthi jeneng Inter Milan utawa jejuluk liyané il Nerazurri, il Biscone, lan uga La Beneamata yaiku sawijining klub bal-balan utawa sepakbola Italia, kang main ing Seri A.

                                     

1. Sajarah

Klub iki diadhegaké ing 9 Maret 1908 sawisé pecahé Klub Kriket lan Sepak bola Milan Criket and Football Club, kang saiki luwih kaloka kanthi jeneng AC Milan. Sawijining grup sing anggotané wong-wong Italia lan Swiss ora pati seneng marang dominasi wong-wong Inggris & Italia ing AC Milan saéngga mutusaké misah saka AC Milan. Jeneng Internazionale dijupuk saka kepinginané para pendiri kanggo nggawé sawijining klub kang para pemainé akèh sing asalé saka nagara-nagara njaba. Klub iki dadi juara ing taun 1910 lan kapidhoné ing taun 1920. Sajeroning mangsa perang, klub iki dipeksa ngganti jenengé dadi Ambrosiana-Inter kanggo nyesuaiaké diri karo kepemimpinan Benito Mussolini. Sanajan mangkono, Inter isih tetep bisa menangaké trofi katelu ing taun 1930. Sakbanjuré, trofi kapapat dimenangké ing taun 1938. Inter, sapisanan menangké Copa Italia Piala Italia ing taun 1940 lan ing taun iku uga Inter menangaké trofi ka lima. Wiwit taun 1942 nganti sapréné, jeneng Ambrosiana-Inter ora naté dianggo manèh lan Inter nganggo jeneng asliné yaiku Internazionale Milano.

Sawisé perang, Inter ngrengkuh gelar Seri A manèh ing taun 1953 lan kang kaping pitu ana ing taun 1954. Sawisé menang sawatara trofi iki, Inter wiwit mlebu ing mangsa keemasan kang ingaran Grande Inter. Sajeroning mangsa keemasan mau, Inter menangaké telu trofi ing taun 1963, 1965, lan 1966. Wektu-wektu iki, Inter uga misuwur amarga kemenangané ing Piala Éropah kaping pidho berturut-turut. Ing taun 1963, Inter menangaké trofi Piala Éropah sawisé ngalahaké klub kondhang Real Madrid. Mangsa sabanjuré, main ing kandangé, Inter menangaké trofi Piala Éropah kanggo kaping pindhoné kanthi ngalahaké klub saka Portugal, Benfica.

Sawisé mangsa keemasan ing taun 1960, Inter kasil menangaké gelar ka sewelas ing taun 1971 lan ka rolas ing taun 1980. Ana ing taun 1970 lan 1980, Inter uga menangaké loro trofi Piala Italia ing taun 1978 lan 1982. Inter kasil ngrengkuh gelar scudetto kang kaping telulas ana ing taun 1989 lan mbutuhaké wektu sing suwé nganti 17 taun lagi bisa menang manèh ing taun 2006, nanging nganggo cara liya sing ora biyasa yaiku "Scudetto of Honesty" juara saka kejujuran, amarga Inter ora salah sajeroning skandal calciopoli kang nyeret sawatara klub gedhé Italia kang kabuktèkaké salah lan éntuk ganjaran penalti pengurangan poin uga pencopotan gelar juara sadurungé. Nembé taun 2007 Inter kasil dadi juara bertahan, sisan ngukir rekor kanthi 17 kamenangan beruntun ing kompetisi lokal.

Gelar iki ndadèkaké Inter ping 15 dadi juara peringkat ka telu sajeroning jumlah gelar sajeroning kompetisi Seri A. Ing peringkat ngisoré Juventus kaping 27 lan AC Milan kaping 17. Sanajan mangkono, Inter minangka siji-sijiné tim Seri A kang durung naté terdegradasi wiwit Seri A diguliraké, mulané iku sajeroning lagu kebangsaané Ce solo lInter mung ana Inter siji-sijiné disebutaké yèn Inter duwé gèn Seri A lan ora tepung karo Seri liyané.

Internazionale uga menang ing Piala UEFA kaping telu. Pisanan ing mangsa 1990/1991 nglawan AS Roma/ ing mangsa 1993/1994, Inter ngrengkuh gelar Piala UEFA kanthi ngalahaké klub Austria Casino Salzburg. Ing kamenangan Piala UEFA kang kaping telu, Inter ngalahaké SS Lazio ing Parc des Princes, Paris.

                                     
  • stadion ing kutha Milan Italia. Stadion iki dadi kandhange rong grup bal - balan kang misuwur ing Italia, ya iku Inter Milan lan A.C. Milan Ing stadion iki
  • iki dipigunaaké bebarengan karo Internazionale Inter klub gedhé liyané ing Milan Suporter AC Milan nggunakaké San Siro kanggo nyebut stadion iku
  • Napoli 1976 - 1977 - AC Milan 1977 - 1978 - Inter Milan 1978 - 1979 - Juventus 1979 - 1980 - AS Roma 1980 - 1981 - AS Roma 1981 - 1982 - Inter Milan 1982 - 1983 - Juventus
  • Milan bisa ateges: Milan - kutha ing Italia Provinsi Milan ing Italia Loro klub bal - balan ing kutha Milan AC Milan lan Inter Milan kutha ing Kanada
  • Juventus Ivano Bordon Inter Milan Giovanni Galli Fiorentina Mburi: Franco Baresi AC Milan Guiseppe Bergomi Inter Milan Antonio Cabrini Juventus
  • midfielder ing klub bal - balan Sporting CP, FC Barcelona, Real Madrid, lan Inter Milan Panjenenganipun pensiun saking jagad bal - balan ing 31 Mèi 2009. Figo
  • penyerang. Sadurungé pensiun dhèwèké main kanggo klub kaya ta Inter Milan 1999 - 2005 AC Milan 2005 lan AS Monaco sawisé iku dhèwèké pindah menyang Sampdoria
  • ditebus saka Inter Milan kanthi rega 50 yuta Éuro utawa 812 Milyar Rupiah lan bonus 8 yuta Éuro utawa 130 Milyar Rupiah saka Inter Milan Inter Milan biwarakaké
  • sawijining pamain bal - balan aguna saka nagara Itali lan main kanggo klub Inter Milan Candreva kang main ing posisi swiwi tengen iki lair ing kutha Roma
  • 1993 - 1996 AC Parma, 1996 - 2000 Lazio, 2000 - 2002 Inter Milan 2002 - 2003, 2006 - kini Chelsea, 2003 - 2004, 2005 - 2006 AC Milan 2004 - 2005 bbc stats Biografi di UEFA.com
  • sasuwéné bal - balan wis tau mèlu ing tim kang misuwur, kaya ta Palmeiras, Inter Milan Real Madrid, lan Fenerbahce. Roberto Carlos suwé anggoné urip ing donya
  • Sneijder main ing klub Ajax 2002 2007 Real Madrid 2007 2009 Inter Milan 2009 - 2012 lan Galatasaray 2012 - 2016 Official website Official Real