Back

ⓘ Chelsea F.C.




Chelsea F.C.
                                     

ⓘ Chelsea F.C.

Chelsea F.C., uga kaloka minangka The Blues utawa sadurungé The Pensioners, yaiku salah sawijining klub bal-balan utawa sepakbola Inggris kang main ing Liga Utama Inggris lan duwé markas ing kutha London. Klub iki didhegaké déning H.A. Mears ana ing taun 1905, lan nduwé lapangan dhéwé kang bisa nampung 41.631 penonton, dumunung ing Fulham, London Kulon.

Chelsea wis malang mégung ing sajarah sepakbola Inggris, lan ngalami sukses rong kalamangsa, yaiku taun 1960-lan awal 1970-an, sabanjuré ing akir 1990-an nganti wektu iki. Chelsea wis njuarai gelar Liga Utama Inggris kaping lima 1954-55, 2004-05, 2005-06, 2009-10, lan 2014-15, Piala FA kaping pitu 1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010, lan 2012, Piala Liga kaping lima 1965, 1998, 2005, 2007, lan 2015, lan Piala Winners kaping pindho yaiku ing taun 1971 lan 1998.

Manajeré sing sepisanan yaiku John Roberson 1905-1906. Chelsea dadi juara Liga Utama Inggris Premiership ana ing taun 1955 nalika mangsa kalungguhan Ted Drake minangka manajer.

Chelsea dadi juara Liga Utama Inggris manèh sawisé 50 taun, yaiku ing taun 2005, nalika mangsa kalungguhan manajer Jose Mourinho 2004-saiki, kang olèh panjurung penuh saka sing nduwé klub, milyader lenga patra keturunan Ruslan, Roman Abramovich.

Ana ing taun 2005 uga, Chelsea njuarai Piala Carling sawisé ngalahaké Liverpool. Taun 2006, Chelsea bisa njuarai Liga Utama Inggris manèh. Taun 2007, Chelsea kasil dadi juara Piala Carling sawisé ngalahaké Arsenal 2-1 lan juara Piala FA sawisé ngalahaké Manchester United 1-0 liwat babak perpanjangan wektu.

Chelsea nduwé sawatara juru main Inggris kang dianggep paling apik wektu sakiwa-tengené taun 2004-2012, antarané John Terry kapten lan Frank Lampard.

Chelsea dadi juwara Liga Champions UEFA taun 2012 sawisé ngalahaké Bayern Munchen ing final tanggal 20 Mèi 2012 kanthi skor 4-3 adu penalti.

                                     

1. Pemain-pemain kondhang

1900-an: William Fatty Foulke, George Gatling Gun Hilsdon, Robert McRoberts, John Tait Robertson, Ben Warren

1910-an: Jack Harrow, Nils Middelboe, Robert Whittingham

1920-an: Ben Howard Baker, Jack Cock, Tommy Law, Tommy Meehan, GR Mills, Jack Townrow, Bob Turnbull, Andrew Wilson

1930-an: Hughie Gallacher, Sam Weaver, Vic Woodley, George Mills

1940-an: John Harris, Tommy Lawton, Willi Steffen

1950-an: Ken Armstrong,Roy Bentley, Jimmy Greaves

1960-an: Frank Blunstone, Peter Bonetti, Eddie McCreadie, Ken Shellito, Bobby Tambling, Terry Venables

1970-an: Charlie Cooke, Ron Harris, John Hollins, Alan Hudson, Ian Hutchinson, Peter Osgood, Ray Wilkins

1980-an: Paul Canoville, Kerry Dixon, Pat Nevin, Nigel Spackman, David Speedie, Clive Walker

1990-an: Steve Clarke, Roberto Di Matteo, Ruud Gullit, Glenn Hoddle, Mark Hughes, Frank Leboeuf, Graeme Le Saux, Dan Petrescu, Gianluca Vialli, George Weah, Dennis Wise, Ed de Goey, Dimitri Kharine, Tore André Flo, Gianfranco Zola

2000-an: Marcel Desailly, Eidur Smári Gudjonsen, Jimmy Floyd Hasselbaink, John Terry, Frank Lampard, Carlo Cudicini, Damien Duff, Arjen Robben, Didier Drogba, Petr Čech, Paulo Ferreira

                                     
  • taun ya iku juru main bal kang asalé Inggris lan main minangka kiper Chelsea F.C ing Liga Primer Inggris. Search 1984 to 2006 Birth, Marriage and
  • Player Profiles: Carlton Cole West Ham United F.C Dibukak ing 11 January 2008. Hammers sign Chelsea striker Cole BBC Sport. 5 July 2006. Dibukak
  • juru main bal - balan profésional Jerman sing main minangka bèg kanggo Chelsea F.C lan tim nasional Jerman. Dhèwèké miwiti kariré ing klub VfB Stuttgart
  • nyithak limang gol ing 40 pertandhingan resmi sadurungé pindah menyang Chelsea F.C ing taun 2015 kanthi périodhe 6.3 juta poundsterling. Kenedy mlebu Timnas
  • profésional Inggris sing main minangka glandhang ing Liga Premier Inggris klub Chelsea F.C lan tim nasional Inggris. Dhèwèké tau ngentèni wektu kanggo disilihaké
  • report: Chelsea 4 Reading 2 Chelsea F.C 22 August 2012. Dibukak ing 23 August 2012. UEFA Super Cup 2012 - Chelsea - Atlético Uefa.com. 2012 - 08 - 31
  • minangka bèk ing klub Inggris Chelsea F.C lan timnas Denmark. Dhèwèké miwiti karir ing Brondby lan gabung karo Chelsea nalika umuré 15 ing Fèbruari 2012
  • Winners UEFA Winners: 1 1985 Arsenal F.C Chelsea F.C Liverpool F.C Everton F.C website Everton F.C Dibukak ing 7 March 2010. Premier League
  • bal - balan profèsional Belgia sing main kanggo Liga Primér Inggris klub Chelsea F.C Dhèwèké biyasané main minangka gelandhang serang, uga bisa dipapanaké