Back

ⓘ Bánh pía




Bánh pía
                                     

ⓘ Bánh pía

Bánh bía, kadhangkala dieja bánh pía, minangka salah sawijining jinis masakan Vietnam bánh. Mooncake gaya Suzhou diadaptasi saka masakan Teochew. Jeneng Vietnam asale saka tembung Teochew kanggo jajanan, "pia". Ing Saigon, jajanan diarani "bánh bía" nalika ing Sóc Trăng lan Vũng Thơm dikenal kanthi "bánh Pía". Sawetara wong Vietnam ngarani bánh lot da, sing jarwané "peeling flakes pastry", lan sing saka wilayah Bến Tre ngarani bánh bao chi, sing jeneng Mochi ing papan liya ing Vietnam. Kandhutan populer kalebu durian, lemak daging babi abon, kuning telur asin, tempel kacang mung, taro lan klapa.