Back

ⓘ Daging tikus




                                     

ⓘ Daging tikus

Daging tikus minangka daging saka macem-macem jinis tikus: tikus ukurane medium, buntut dawa. Iki minangka panganan sing, sanajan tabu ing sawetara budaya, dadi panganan utama kanggo wong liya. Tabu iki kalebu rasa wedi karo penyakit utawa larangan agama, nanging ing pirang-pirang panggonan, tikus sing akeh nyebabake gabung karo panganan lokal.

                                     

1. Amerika

Rebus tikus minangka spesialisasi lokal saka Virginia Kulon sing asale saka ambruk ing industri tambang. Oalahan kasebut kalebu bagean saka masakan roadkill lan wis ana ing Marlington Roadkill Cook-off.

                                     

2. Asia

Ing sawetara budaya, tikus utawa wis diwatesi minangka panganan sing bisa ditampa ing kelas sosial utawa ekonomi tartamtu. Ing budaya Mishmi ing India, tikus penting kanggo panganan tradisional, amarga wanita Mishmi ora bisa mangan daging kajaba iwak, daging babi, manuk liar lan tikus. Kosok baline, komunitas Musahar ing sisih lor India wis nggawe komersialisasi tani tikus minangka panganan istimewa eksotis.

Daging tikus Ricefield Rattus argitiventer dipangan ing basa Vietnam,Cithakan:Unreliable source? Taiwan, Masakan Filipina, Kamboja, lan Spanyol. Rat-on-a-stick minangka panganan tikus panggang sing dikonsumsi ing Vietnam lan Kamboja.

Aborigine ing sadawane pesisir ing sisih kidul Queensland, Australia, biasane kalebu tikus ing panganan.

Panaliten taun 2020 babagan perdagangan margasatwa ing telung provinsi Vietnam kidul nemokake manawa 55 persen tikus sawah sing didol ing restoran sing diuji nggawa virus corona.