Back

ⓘ Streuselkuchen




Streuselkuchen
                                     

ⓘ Streuselkuchen

Streuselkuchen, uga dikenal ing negara-negara sing nganggo basa Inggris minangka cake crumb, yaiku kue sing digawe saka adonan ragi sing ditutupi topping crumb manis sing diarani streusel. Bahan-bahan utama remah-remah kasebut yaiku gula, mentega, lan glepung, sing dicampur kanthi rasio 1: 1: 2. Iki misuwur ing masakan Yahudi Jerman, Polandia lan Ashkenazi. Streuselkuchen biasane jajan rata digawe ing baki panggang lan dipotong dadi dawa oblong. Kudu rata banget - udakara sak inci - mula remah-remah nggawe udakara setengah saka ndhuwurane. Adonan ragi iku asli; kerak cendhak uga bisa, lan jajanan puff ing sisih ngisor dadi prasselkuchen.