Back

ⓘ Pavlova




Pavlova
                                     

ⓘ Pavlova

Pavlova minangka panganan cuci mulut adhedhasar meringue sing dijenengi sawise ballerina Rusia Anna Pavlova. Nduwe kerak sing asri lan lembut, ing njero cahya, biasane ditambah karo woh lan krim sing dikocok. Jeneng iki pocapan / p æ v ˈ l oʊ v ə, utawa kaya jeneng penari, kang ana / ˈ p ɑː v l ə v ə /.

Pencuci mulut kasebut dipercaya digawe kanggo ngurmati para penari kasebut sajrone utawa sawise salah sawijining tur menyang Australia lan Selandia Baru ing taun 1920-an. Kewarganegaraan penciptane wis dadi sumber argumen ing antarane rong negara kasebut suwene wis pirang-pirang taun.

Pav minangka sajian sing populer lan bagean penting saka masakan nasional Australia lan Selandia Baru, lan kanthi resep sing gampang, asring disajikake sajrone panganan perayaan lan preinan. Iki minangka panganan cuci mulut sing paling dikenal nalika musim panas, lan umume disenengi sajrone wektu kasebut, kalebu ing wayah Natal ; Nanging, iki bisa uga dipangan ing saindenging taun ing omah-omah ing Australia lan Selandia Baru.