Back

ⓘ PSG Pati




                                     

ⓘ PSG Pati

Taun 2014, Putra Ijen FC didekake ing Jember kanggo meluni kompetisi ing Liga 3 Jawa Timur.

Taun 2018, PSG Gresik mulai meluni kompetisi ing Liga 3 Jawa Timur sawuse tuku lisensi klub bal-balan saka Jember, Putra Ijen FC.

Taun 2020, PSG Pati mulai meluni kompetisi ing Liga 2 sawuse tuku lisensi klub bal-balan saka Gresik, Putra Sinar Giri FC.

                                     

1. Julukan

Kaya klub bal-balan Indonesia liyane, saben klub duweni 2 julukan. Jeneng julukan saka jeneng tokoh sing dihormati ing kutha kasebut, lan julukan sing dijupuk saka fauna identitas kutha klub.

                                     

1.1. Julukan Laskar Kembang Jaya

Julukan PSG Pati yaiku "Laskar Kembang Jaya". Jeneng kasebut dijupuk saka jeneng tokoh sing kondhang lan duweni pengaruh ing Kabupaten Pathi. Jeneng Kembang Joyo yaiku adhine Raden Sukmoyono sing nyekel kekuwatan ing Kerajaan Majasemi saiki ing Mojoagung sing dadi lokasi Akademi Sepakbola Safin Pati. Kembang Joyo minangka partai sing bisa nggabungake telung pamrentahan ing kabupaten kasebut. Harapan Safin pamilik PSG Pati, anane PSG Pati bisa nyawijikake warga Kabupaten Pati kanggo bebarengan ngembangake tlatah liwat bal-balan.

                                     

1.2. Julukan Bandeng Juwana

Julukan PSG Pati yaiku "Bandeng Juwana". Fauna identitas Kabupaten Pati yaiku Bandeng Chanos chanos. Kabupaten Pathi minangka salah sawijining produsen iwak bandeng paling gedhe ing Jawa. Iwak bandeng disebar ing wilayah Juwana. Iwak bandeng uga duwe kemampuan nglangi kanthi cepet lan angel dicekel.

                                     

2. Maskot

Maskot klub sepak bola biasane kewan sing ana gandhengane karo kutha saka klub bal-balan. Fauna identitas resmi Kabupaten Pathi yaiku iwak bandeng Chanos chanos. Bandeng Juwana uga ditemokake ing logo PSG Pati, amarga Kabupaten Pati minangka produsen iwak bandeng sing kondhang dikenal minangka Bandeng Juwana. Iwak bandeng duwe kemampuan renang cepet lan kuwat, sing saiki dadi filosofi maskot PSG Pati.