Back

ⓘ Pâté aux pommes de terre




Pâté aux pommes de terre
                                     

ⓘ Pâté aux pommes de terre

The aux pommes de terre, diucapaké, utawa pâté de pommes de terre minangka spesialisasi wilayah Limousin lan Allier ing Prancis Tengah. Bisa disajikake minangka sajian utawa sajian utama. Dina iki asring dipangan nganggo salad ijo. Bahan-bahan utamane yaiku irisan kentang lan crème fraîche, sing digunakake kanggo ngisi kerak jajanan puff. Pie banjur dipanggang ing oven nganti sajian kasebut ditutupi karo kerak coklat-emas.

Ana macem-macem cara kanggo nyiyapake päté aux pommes de terre, lan bumbu kasebut beda-beda gumantung saka kulawarga lan kulawarga. Parsley lan bawang minangka bahan umum ing Allier, dene bawang putih lan daging umume digunakake ing Limusin, Haute-Vienne, lan Creuse.