Back

ⓘ Kalamay




Kalamay
                                     

ⓘ Kalamay

Kalamay, minangka panganan enak sing lengket sing populer ing pirang-pirang wilayah ing Filipina. Iki digawe saka santen, gula coklat, lan beras ketan. Uga bisa dirasakake nganggo margarine, butter kacang, utawa vanilla. Kalamay bisa dipangan dhewe nanging biasane digunakake kanggo pemanis sajumlah panganan cuci mulut lan omben-omben.

Kalamay digawe nganggo ekstrak santen saka klapa parut kaping pindho. Nasi ketan ditambahake ing santan klapa pertama lan dicampur dadi bubuk. Gula coklat ditambahake ing santan klapa nomer loro lan digodhog nganti pirang-pirang jam kanggo nggawe latík. Campuran beras ketan lan santen banjur diwutahake menyang latik lan diaduk nganti konsistensi dadi kenthel banget. Bisa disajikake kanthi panas utawa suhu ruangan, luwih-luwih yen dipangan karo piring liyane. Kalamay Viscous asring disajikake supaya adhem lan luwih gampang dipangan.

                                     
  • luwih peteng lan nggunakake gula karamel, lan asring ditambah karo madu. Kalamay Roti panggang kaya Latik Roti bakar Sankya lapov Nata de coco Dhaptar panyebaran
  • Ube halaya, sapin - sapin, kalamay suman, lan macem - macem kakanin liyane.