Back

ⓘ Ugali




Ugali
                                     

ⓘ Ugali

Ugali, uga dikenal minangka pap ugali, nsima lan nshima, jinis jagung glepung bubur ing Afrika. Kutha iki uga dikenal minangka ngima, obusuma, obuchima, kimnyet, nshima, mieliepap, phutu, Sadza, kwon, gauli, Gima, isitshwala, lan jeneng liyané. Nsima kadang digawe saka unga liyane, kayata millet utawa sorghum glepung, lan sok nyampur karo singkong glepung. Iki masak ing banyu sing nggodhok utawa susu nganti konsistensi kaya adonan sing kaku utawa kuwat.

Jagung dikenalake menyang Afrika saka Amerika antarane abad kaping 16 lan 17. Sadurunge iki, sorgum lan millet minangka sereal pokok ing sebagian besar Afrika Sub-Sahara. Jagung gampang ditampa dening petani Afrika amarga budidaya mirip banget karo sorgum nanging kanthi panen sing luwih dhuwur. Pungkasane, jagung sorghum sing dipindhahake minangka sereal utami ing kabeh wilayah kajaba wilayah sing luwih garing. Ganti lengkap tanduran iki karo jagung kedadeyan ing pungkasan abad kaping rong puluh. Ing Malawi, dheweke duwe paribasan chimanga ndi moyo sing jarake jagung iku urip. Nshima / nsima isih digawe saka tepung sorghum, sanajan umume ora bisa ditemokake. Ubi kayu sing uga dikenalake saka Amerika, uga bisa digunakake kanggo nggawe nshima / nsima, kanthi eksklusif utawa dicampur karo glepung jagung. Ing Malawi nsima digawe saka singkong chinangwa dilokalisasi ing wilayah lakeshore, nanging yen panen jagung kurang, nsima singkong bisa ditemokake ing saindenging negara.

                                     
  • per 100 g ajangan 267 kcal  1118 kJ Ajining nutrisi per 100 g ajangan Panganan sairib Pap nsima sadza ugali Buku masakan: Fufu Médhia: Fufu