Back

ⓘ Arsenal F.C.




Arsenal F.C.
                                     

ⓘ Arsenal F.C.

Arsenal Football Club yaiku kelompok bal-balan saka Inggris kang ana ing tlatah London sisih lor. Arsenal main ing Liga Utama Inggris lan kagolong tim bal-balan kang gedhé ing Inggris. Arsenal uga dadi anggota kelompok G-14, yaiku wadhahing klub-klub bal-balan gedhé ing Éropah. Arsenal awit taun 2007 duwé kandhang ing Stadion Emirates.

                                     

1.1. Sajarah Klub Era 1886-1980

Ing taun 1886 Arsenal madeg ing kutha Woolwich, pérangan kidul wétan kutha London. Taun 1913, Arsenal banjur pindhah ngalor menyang Stadion Highbury, kang dadi markasé nganti wulan Mèi 2006. Amarga cedhak kaliyan markas Tottenham Hotspur, mulané saben tetandhingan Arsenal lawan Tottenham diarani North London derby ". Arsenal ngrembaka lan misuwur punika kawiwitan saking pelatih Herbert Chapman kang nglatih ing taun 1925-1935 lan mgasilake juwara liga.

Déné ing Éropah, Arsenal misuwur wiwit taun 1971, ing kejuwaraan Fairs Cup sapunika dados Piala UEFA. Arsenal dados juwara sawisé ngalahaké Anderlecht kanthi gol 4-3. Wanci punika Arsenal dilatih déning Bertie Mee. Sajeroning taun 1980an Arsenal kasil nambah sawatara gelar domestik.

                                     

1.2. Sajarah Klub Era 1990-saiki

Ing warsa 1991, Arsenal dadi juwara bebarengan karo Tottenham ing Community Shield kanthi skor imbang. Lajeng ing warsa 1994, nalika dilatih déning George Graham, Arsenal dados juwara manèh ing Éropah bakda ngalahaké Parma kanthi gol 1-0. Arsenal mlebu final ing taun 1995, nanging dikalahaké déning Real Zaragoza kanthi gol 2-1. Pelatih Arsène Wenger ing warsa 1996 kasil ndadèkaké Arsenal tim kang gedhé manèh. Arsenal uga kasil ngalahake Manchester United ing Liga Utama Inggris wektu semana. Arsenal dadi juwara loro runner-up ing Piala UEFA taun 2000 bubar nglawan Galatasaray kanthi adu penalti 4-1. Ing taun 2003-2004 lan 2004-2005, Arsenal kasil nyétak rekor 49 tetandhingan ora tau kalah lan medhotaké rekor Nottingham Forest 42 kali kang dadi rekor paling suwé sajeroning sujarah bal-balan Inggris. Nalika taun 2005-2006, Arsenal kasil nggayuh bebungah manèh ing Liga Éropah, yaiku dadi finalis Liga Champions nanging dikalahaké déning FC Barcelona 2-1 ing Stade de France, Paris.

                                     

2. Stadion

Wiwit ngadeg, Arsenal bola bali pindhah stadion. Wiwit saka lapangan ing Woolwich, terus pindhah menyang London Lor lan yasa Stadion Highbury, kang dianggo pisanan ing taun 1913. Mulai sasi Juli 2006, klub iki ngenggoni markas anyaré ing Stadion Emirates kang duwé kapasitas 60.500 kursi lan dumunung ing Ashburton Grove sawisé udakara 93 taun manggon ing Stadion Highbury. Peresmian nggunakaké Stadion Emirates kanthi nganakaké tetandhingan persahabatan kanggo perpisahan David Bergkamp, sawijining mantan juru main penyerang Arsenal.

                                     

3. Skuat

Tim utama

Per 23 Mèi 2018.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Pemain tim utama yang dipinjamkan

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Cadangan

Per 20 May 2013.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

                                     

4. Prestasi

  • Liga Inggris: 13
  • 1931, 1933, 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1971, 1989, 1991, 1998, 2002, 2004
  • Piala FA: 10
  • 1930, 1936, 1950, 1971, 1979, 1993, 1998, 2002, 2003, 2005
  • Piala Liga Inggris: 2
  • 1987, 1993, dadi finalis taun 1968, 1969, 1988, 2007
  • FA Charity Shield/Community Shield:11
  • 1930, 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1991 juara bersama karo Tottenham, 1998, 1999, 2002, 2004
  • Piala Winners: 1
  • 1994, ping pindho dadi finalis, taun 1980 lan 1995
  • Piala UEFA: 1
  • 1971 wektu iku jenengé isih Fairs Cup, berubah jeneng dadi Piala UEFA wiwit taun 1972, sapisan dadi finalis ing taun 2000
  • Dados finalis ing taun 2006
  • Liga Champions: 0
                                     
  • panjenengané kaya ta Arsenal F.C Chelsea F.C Liverpool F.C Manchester United F.C Tottenham Hotspur F.C Real Madrid, Juventus F.C Milan lan FC Barcelona
  • kanggo klub Arsenal Arteta sadurung naté main ing klub Barcelona B, PSG, Rangers, lan Real Sociedad. Arsenal Arteta gabung karo klub Arsenal F.C tanggal
  • ing 18 January 2018. Chuba Akpom Arsenal F.C Dibukak ing 18 January 2018. Young Guns: Chuba Akpom Arsenal F.C Dibukak ing 18 January 2018. Player
  • bal - balan Maroko, kang saiki main ing Arsenal F.C lan nduwé nomer geger 29. Sadurungé main kanggo Arsenal F.C panjenengané main kanggo Bordeaux. Chamakh
  • Panjenengané main kanggo Arsenal F.C ing Liga Inggris lan Timnas Inggris. Panjenengané minangka lulusan akademi Arsenal F.C kang dadi tenar sasuwené
  • karo Arsenal ndhik wulan Juli 2007, Salajengipun piyambaké ana ing klub musuhé ya iku Manchester City F.C sawisé kontraké entèk karo Arsenal F.C wulan
  • Piyambaké tau disilihné ana ing West Bromwich Albion F.C nanging wes mbalik manèh ana ing tim Arsenal F.C Ndèk kabèh kompetisi Gnabry wis tau main ping sanga
  • Emirates Cup iku kompetisi pra - mangsa kang digawé déning Arsenal F.C Kompetisi iki digawé kanggo persiapan mlebu ing mangsa bal - balan anyar.
  • Nigeria s gain The Guardian. Dibukak ing 10 April 2016. Profile Arsenal F.C Dibukak ing 11 January 2018. Simon Parker 11 January 2018 Bradford
  • Piala Winners UEFA Winners: 1 1985 Arsenal F.C Chelsea F.C Liverpool F.C Everton F.C website Everton F.C Dibukak ing 7 March 2010. Premier League