Back

ⓘ Mysore pak




Mysore pak
                                     

ⓘ Mysore pak

Mysore pak minangka manis India sing disiapake ing ghee. Asale saka kutha Mysuru, salah sawijining kutha utama ing negara Karnataka ing India. Iki digawe saka ghee, gula, glepung gram, lan asring kapulaga. Tekstur manis iki padha karo cookie mentega lan kandhel.

Paaka utawa legi legi, nuduhake sirup gula lengket sing dipikolehi kanthi gula empuk kanthi jumlah banyu sing padha; khusus kanggo pak Mysore, sirup sederhana digawe panas nganti panggung bal alus. Sirup iki digunakake minangka agen pemanis utama ing macem-macem masakan manis India kayata Jalebi, Badam puri, Mysore pak lan liya-liyane. Sirup iki dirasakake kanthi macem-macem esensi rempah-rempah kayata kapulaga, mawar, madu lsp. Preparasi sirup Paaka minangka seni trampil sing dikuasai dening sawetara juru masak, sawetara sing nggawe cara rahasia.