Back

ⓘ Panganan beku




Panganan beku
                                     

ⓘ Panganan beku

Panganan beku ngreksa saka wektu disiyapake nganti dipangan. Wiwit jaman biyen, petani, nelayan, lan trapper ngreksa pari-parian lan ngasilake ing bangunan sing ora digawe panas nalika musim salju. Panganan beku nyebabake proses dekomposisi kanthi nggawe kelembapan residual dadi es, nyandhet tuwuhing spesies bakteri. Ing industri komoditas panganan, ana rong proses: mekanik lan cryogenik. Kinetika beku penting kanggo njaga kualitas lan tekstur panganan. Pembekuan luwih cepet ngasilake kristal es sing luwih cilik lan njaga struktur seluler. Pembekuan cryogenik minangka teknologi pembekuan paling cepet sing kasedhiya amarga suhu nitrogen cair sing kurang sithik −196 °C.

Nglindhungi panganan ing pawon domestik sajrone modern bisa digunakake kanthi nggunakake beku rumah tangga. Saran sing ditampa kanggo wong liya yaiku beku panganan nalika tuku. Inisiatif dening klompok supermarket ing taun 2012 didhukung dening Program Aksi Limbah & Sumber Daya Inggris nyengkuyung beku panganan "secepat mungkin nganti" panggunaan miturut "tanggal produk. Badan Standar Pangan dilaporake nyengkuyung pangowahan kasebut, yen panganan wis disimpen kanthi bener nganti saiki

.

                                     

1. Pengawet

Produk beku ora mbutuhake bahan pengawet tambahan amarga mikroorganisme ora tuwuh yen suhu panganan ing sangisore −9.5 °C 15 °F, sing cukup kanggo nyegah rusak pangan. Pelestarian panganan jangka panjang bisa uga disimpen ing suhu sing luwih sithik. Carboxymethylcellulose CMC, penstabil sing ora duwe rasa lan ora ana ambu, biasane ditambahake ing panganan beku amarga ora bisa nyuda kualitas produk.

Pembekuan panganan alami nggunakake frosts mangsa wis digunakake dening populasi ing iklim sing adhem nganti pirang-pirang atus taun kepungkur.

                                     
  • TV uga diarani panganan sing wis dikemas, panganan sing wis digawe siap, dhaharan siap, nedha bengi beku panganan beku lan panganan gelombang mikro
  • Yogurt beku minangka salah sawijining panganan cuci mulut beku sing digawe karo yogurt lan kadang - kadang produk susu lan non - susu liyane. Yogurt beku minangka
  • Panganan laut yaiku pizza sing disiapake karo panganan laut minangka bahan utama. Akeh jinis bahan panganan laut ing bentuk seger, beku utawa kalengan
  • Aplikasi utama pangatusan beku kalebu biologis kaya ta, bakteri lan ragi biomedis kaya ta, transplantasi bedah pangolahan panganan kaya ta kopi lan pengawetan
  • nyimpen karo beku úa preheated utawa precooked, lan dadi kanggo customer ing wangun rangkep kanggo take - metu njupuk - adoh. Restoran panganan cepat saji
  • dehidrasi panganan listrik utawa pangatusan beku bisa digunakake kanggo nyepetake proses pangatusan lan njamin asil sing luwih konsisten. Akeh panganan sing
  • adol panganan Sawetara, kalebu trek es krim, adol panganan sing wis beku utawa sing dikemas wong liya duwe pawon ing papan lan nyiyapake panganan saka
  • ditambahake sawise es wis beku lan dicukur - umume nalika adol. Nanging, rasa rasa uga bisa ditambahake sadurunge beku Panganan cuci mulut dikonsumsi ing
  • minangka salah sawijining olahan panganan mulut Italia sing asale ing Florence Zuccotto minangka panganan cuci mulut semi - beku adhem digawe nganggo alchermes