Back

ⓘ Pölsa




Pölsa
                                     

ⓘ Pölsa

Pölsa minangka sajian tradisional Swedia sisih lor sing wis dibandhingake karo hash. Bahan-bahan utamane yaiku ati, jantung, bawang, barley pot, lan asring daging sapi utawa daging babi cincang, dicampur karo stok, lada ireng, lan marjoram. Biasane disajeni nganggo kentang rebus utawa gorengan, bit pickled, lan biasane endhog goreng.

Panganan kasebut nduweni peran penting ing novel alegori Pölsan 2002 dening panganggit Swedia Torgny Lindgren 1938–2017, ing endi ana wong loro sing golek pribadi liwat Swedia pasca perang kanggo golek "pölsa" Swedia asli.